Jokimaalla juostaan lauantaina muhkeasta Toto76-jackpotista. Yhtä kauden voittokoneista Jeppas Pointeria ei kuitenkaan viivalla nähdä dramaattisesta syystä.

Viisivuotias Jeppas Pointer juoksi tällä kaudella 12 voittoa, joista 11 peräkkäin. Koivusen tallilta kuuluu kuitenkin kummia.

“Jalka poikki”, valmentaja Harri Koivunen sanoo ääni matalana. “En tiedä mitä on käynyt, onko se kävelykoneessa mennyt vai mitä. Jalka on irtipoikki eikä siinä ole muuta vaihtoehtoa kuin, että eläinlääkäri lopettaa hevosen.”

“Täällä on nyt hektiset tunnelmat”, Koivunen toteaa puoli yhdeksän maissa lauantaiaamuna.

KM Hästfarm i Holm AB:n & Ylitalo Oy Kauppapuutarhan omistama Jeppas Pointer juoksi 41 startissa 61 782 euron voittosumman.

“Kova paikka, itsekin vasta ihan äskettäin asiasta kuulin”, luottokuski Olli Koivunen toteaa liikuttuneena. “Tuntuu siltä, että mieluummin olisi vaikka itseltä jalka mennyt kuin hevoselta.”

Jeppas Pointer rattaillaan Koivunen jr ravasi toinen toistaan hienompia voittoja.

“Vielä eilen illalla ajattelin, että jos tästä tulisi uusi Midnight Hour, mutta ei nyt sitten tullut. Jeppas Pointerissa oli periaatteessa kaikki huippuhevosen ainekset ja se käyttäytyi joka tilanteessa hienosti. Ennen kaikkea se oli poikkeuksellisen lahjakas”, Olli Koivunen kuvaili.

Päivitetty la klo 9.05. Lisätty Olli Koivusen kommentit.