Suurkilpailukauden kynnyksellä välillä unohtuu, että raveissa kilpailee paljon hevosia ja raviurheilijoita, jotka eivät yllä lähdöissään kärkisijoihin, mutta mahdollistavat muiden menestyksen.

Ilman häviäjiä ei ole voittajia. Hevosurheilun keskiviikkonumero tarkastelee jäännössijoille sijoittuneiden hevosten tarinoita ja niiden taustajoukkojen motivaattoreita. Muitakin tekijöitä raveihin osallistumiselle on kuin ykkösenä oleminen ja suurkilpailuiden kuohuviinin makuiset seremoniat.

”Muistan, kun Stefan Melander sanoi Hambletonianin voiton jälkeen, että toivottavasti hän jaksaa olla edelleen yhtä iloinen Gävlen maanantairavien kolmannesta sijasta kuin ennenkin”, 174 kilpailustaan yhden voittaneen A.T. Vihtorin valmentaja Pekka Majoniemi vertailee.

Entä mitä miettii Erkki-Pekka Mäkinen? Teiskolaisen toissavuoden loistovuotta on seurannut vähemmän menestystä sisältävä ajanjakso, joka voi olla tyyntä myrskyn edellä.

Lähikuvajutussa esittelemme Janne Räisäsen, joka ajaa leipätyönään sarjakuvasankarin mukaan ristittyä Jasso Toenperän kirjastoautoa alueenaan Rantasalmi-Joroinen-Juva. Räisänen pitää työstään, joka tasapainottaa kiireistä harrastusta. Hänelle raviharrastus on tuonut jo amatööriohjastajien Suomen, Euroopan ja maailmanmestaruuden.

Missä hän on nyt –juttusarjassa kysytään, missä luuraa vuosituhannen vaihteessa Suomen Hippoksen markkinointipäällikkönä toiminut Riku Raketin ”isä”, innovaattori Timo Tulonen.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.