Kesäkuun ensimmäisen viikon verkkokyselyssä tiedusteltiin, millä maakuntaradalla on paras ruoka.

Lahden Jokimaa voitti 16 prosentin ääniosuudella. Toiseksi sijoittui Jyväskylän Killeri (11 prosenttia äänistä) ja kolmanneksi Tampereen Teivo (yhdeksän prosenttia äänistä).

”Ei tästä voi sulkaa yhteen hattuun nostaa. Tärkeintä tässä hommassa on hyvä työyhteisö ja se meillä Jokimaalla on”, keittiöpäällikkö Jari Nurmi kommentoi tulosta. Hän on vastannut Jokimaan ruokapuolesta viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Keittiössä työskentelee hänen lisäkseen yksi vakituinen kokki. Suur-Hollola-ajon aikaan keittiöön palkataan 7 – 8 lisätyöntekijää.

Jokimaalla ei käydä ruokailemassa ainoastaan ravikilpailujen yhteydessä. Lounasravintola on auki jokaisena arkipäivänä ja siellä käy säännöllisesti väkeä aina koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoista rekkakuskeihin.
”Meillä on sellainen noin sadan hengen vakkariporukka, joka käy syömässä päivittäin”, Nurmi kertoo.

Lounaalla panostetaan tuoreuteen ja yksinkertaisuuteen. ”Käyn itse päivittäin tukussa valitsemassa raaka-aineita. Emme käytä koskaan einestuotteita ja esimerkiksi jauhelihapihvit ja –pullat on aina käsin väännetty, myös sämpylät leivomme itse”, Nurmi toteaa. Hän näkee, että konstailemattomuus on yksi syy lounaan suosioon. ”Nykyisin ihmiset eivät enää niin ehdi tai jaksa tehdä kaalilaatikoita ja jauhemaksapihvejä kotikeittiössä, mutta silti tai juuri siksi niille on aina kysyntää.”

Iltaraveissa panostetaan perinteisen á la carte –listan lisäksi myös erilaisiin buffet-teemoihin. ”Meillä on ollut erilaisia teemailtoja naistenillasta äijäiltaan ja texmex-iltaan. Variaatio on todella tärkeää. Se sekä houkuttaa ihmisiä paikalle että estää vakituisia asiakkaita kyllästymästä tarjontaan”, Nurmi kertoo. Variaation lisäksi Jokimaan keittiössä on kiinnitetty huomiota myös erityisruokavalioihin. Kasvisvaihtoehto on aina tarjolla ja suurin osa annoksista pyritään valmistamaan laktoosittomiksi ja gluteenittomiksi.

”On todella hyvä, että johtokunta, etenkin puheenjohtaja Pekka Kairtamo, on asiantunteva ruoka-asioissa. Hän haluaa aina nähdä listat ja keskustella niistä. Omaa työtä on helpompi tehdä, kun yhteistyö toimii ja tekemisilleen saa siunauksen”, Nurmi kiittää.