Suomalaisten edustus Tukholman kylmäveristen huippuottelussa Elitkampenissa väheni Jokivarren Kunkun terveystarkastuksen jälkeen.

“Elitkampen-suunnitelmat on nyt meidän tallin osalta jäädytetty”, valmentaja Antti Ojanperä kertoi. “Meiltä ei lähde kilpaan yksikään hevonen, ei myöskään Siirin Älli.”

“Oulun kilpailun jälkeen Jokivarren Kunkku ei palautunut normaalilla tavalla. Yleensä se ei puhalla yhtään.”

“Hevonen sai lääkekuurin hengitystietulehdukseen ja keskiviikkona sille tehdään vielä Teivon klinikalla tähystys.”

Ojanperä kertoi, että ennen sairastumista hänen tallillaan oltiin “kovinkin innokkaina” menossa Elitkampeniin.

“Mutta tällaista se on elävien olentojen kanssa, ja hevosten ehdoillahan tässä aina mennään.”
Tiistaina Ojanperä arveli, että Jokivarren Kunkun sairastauko menee parhaassa tapauksessa nopeastikin ohitse.

Elitkampenin varma edustajamme on Erkon Pokaalin voittanut Polara. Antti Tupamäen ajokki voitti vuosi sitten riemukkaasti pohjoismaisen kylmäveritaiston Solvallan jättiyleisön pauhun keskellä.

Elitkampeniin Suomesta ei saada parasta mahdollista joukkuetta liikkeelle.

Sekä Erkon pokaalin urhea kakkonen ja Oulun ykkönen Tähen Toivomus, talven kuningas Costello että Välähdys keskittyvät nyt siitosoriin tehtäviin ja kieltäytyivät Ruotsin matkasta.

“Lämpimät ilmat nopeuttivat astutuskiireitä. Toukokuusta taitaa tulla kiireisin”, arveli Ville Herttua. “Costello on saanut varauslistalle 90 tammaa ja tässä tulee jo kahden hypyn päiviäkin.”

“Hevonen on pidetty koko ajan liikkeessä, joten kilpailemista jatketaan kotimaassa Killerin Kimarassa tai viimeistään Kouvolassa ja Suur-Hollolassa.”

“Costello ei ole käynyt vielä koskaan ulkomailla, mutta kyllä me vielä sekin matka joskus tehdään, kun vain hevonen saadaan pidettyä terveenä.”