Jokivarren Kunkku

Suku: Turo – Pimpotar – Vokker
Kasvattajat: Seppo Kivimäki ja Pekka Oravisjärvi
Omistajat: Alpo Posti ja Arto Salmi
Valmentaja: Antti Ojanperä

Ennätykset 18,6 aly – 20,3 ake
56 lähtöä: 28 – 9 -5
Voittosumma 407 045,00 euroa

“Muut on lyöty, ne jota eivät tulleet paikalle ovat antautuneet. Kunkku on nyt koko Pohjolan valtias”, sanaili hallitsevan ravikuninkaan toinen omistaja Alpo Posti kylmäveristen uuden suurkilpailun ratkettua. Sanat tulivat lempeästi, ilman uhoa ja ilon kyynelten saattelemina.

Jokivarren Kunkku aiheutti sydämentykytyksiä kannattajilleen lähestyessään lähtöautoa. Hevonen nosteli päätään ja esitti enemmänkin napatanssia kuin raviaskelta. Lähtöauton irrottua tuli muiden vuoro olla epävarma.

Jokivarren Kunkku avasi lähdössäkärkeen Månprinsenin jäädessä keskijoukkoihin. Vitter kävi ensin toisella radalla mutta laskeutui ensin jonoon kolmanneksi Jokivarren Kunkun ja Maratin taakse. Ensimmäisessä kaarteessa Pikkukahveli laukkasi. Pikkukahvelin juoksu päättyi lopulta hylkäykseentämän ensimmäisen kaarteen laukan vuoksi. Hylkäys tapahtui maaliintulon jälkeen.

Etusuoralle tultaessa Vitter nousi toiselle radalle nousua tehneen Månprinsen A.M.:n eteen. Ravinsa löytänyt Pikkukahveli kiersi kolmatta Jokivarren Kunkun rinnalle ja alkoi vauhtia tältä vauhtia.

Viimeisessä kaarteessa Gunnar Melander nosti Månprinssenin toiselle radalle ja lähti etenemään kohti vauhdilla juossutta kärkiparia. Loppusuoralla yli 6000 hengen yleisö huusi Jokivarren Kunkun puolesta sydämensä kyllyydestä. Kunkku vastasi sekä yleisön toiveisiin että Månprinsenin hurjaan loppurynnistykseen ja vei nimiinsä historian ensimmäisen Nordic King -kilpailun.

“Kunkku oli tänään parempi kuin yhdessäkään kisassa jossa olen sitä ajanut”, Jorma Kontio kehui ajan 19,9a juossutta hevosta. Valmentaja Antti Ojanperän mukaan hallitsevaa ravikuningasta ei mitenkään erityisesti valmistellut tähän kilpailuun. Ojanperä pohdiskeli lähdön jälkeen että Jokivarren Kunkun kenkävalinta ei ollut Powerparkin radalle paras mahdollinen. “Rata oli sen verran pehmeämpi.”

Kolmen hevosen lähtönä juostun B-finaalin vei nimiinsä norjalainen Myr Faxen.

Kahden päivän ravitapahtumien yhteenlaskettu kävijämäärä oli 10 800 katsojaa.

 

 

 

Nordic King 2016 I palkinto 50 000 euroa

1.Jokivarren Kunkku / Jorma Kontio 19,9
2.Månprinsen A.M.* / Gunnar Melander 20,0
3.Marat / Ari Moilanen 20,1x
4.Vitter / Mika Forss 20,5
5.Suivikas / Terho Rautiainen 20,8
6.Metkutus / Juha-Matti Paavola 21,7
7.Siirin Älli / Ahti Antti-Roiko 21,7
8.I.P. Lento / Pekka Korpi 22,1
9.A.T. Veli / Ville Pohjola 22,3
10.Aki-Vei / Iikka Nurmonen 22,5
Elias Intomieli / Hannu Hietanen hpl
Pikkukahveli / Esa Holopainen hpl

Lisää teemasta: Nordic King