Ensimmäisen Nordic King -kisan karsintavoitot veivät Jokivarren Kunkku ja ruotsalainen Månprinsen A.M. Yleisön suosikiksi nousi kuitenkin sotkamolaisen Reijo Heiskasen Pikkukahveli, joka teki toisesta karsintalähdöstä raviklassikon.

Ensimmäinen karsintalähtö oli verryttelyä huomista finaalia varten. Jorma Kontio avasi hallitsevalla ravikuninkaalla Jokivarren Kunkulla johtopaikalle, ja Mika Forss asettui Vitterin kanssa jonon viimeiseksi. 2100 metrin kilpailumatkan ensimmäisen kilometrin ajaksi kellotettiin 28,5. Viimeisen viisisatasen Jokivarren Kunkku ja Vitter antoivat yleisölle silmänkarkkia juosten 18-vauhtisen mittelön lähes toisissaan. Jokivarren Kunkun loppuaika oli 24,7a. Vitter oli toinen kymmenyksen hävinneenä.

Esa Holopainen ohjasti Maratin kolmanneksi. Valmentaja Olavi Inkinen oli erittäin tyytyväinen 13-vuotiaan oriin esitykseen.

“Tämä oli hyvä lähtö nyt, ja huomenna on mailin matka. Maili on sen mielimatka, ja jotenkin on tuntunut aina, että seuraavana päivänä se on kotonakin pörhäkkäämpi. Kunhan se vain yöpyy hyvin täällä”, Inkinen kertoi lähdön jälkeen tallialueella.

Lauantaina Kouvolassa ori oli pettymys. Se arkoi etujalkojaan. Inkinen toivoo, että huomenna Marat saa hyvän juoksun.

“Kaikki on kotiinpäin tällaiselle harrastajalle, kun kaikki palkitaan. Täytyy olla tyytyväinen, kun on jotain kotiintuotava”, hän totesi.

Esa Holopainen oli väkevässä roolissa toisessa karsintalähdössä Pikkukahvelin ohjaksissa. 11-vuotias turolainen ori avasi räväkästi johtoon ja sai Holopaiselta luvan juosta oman tahtonsa mukaan. Ensimmäinen viisisataa sujui karkulaiselta 18,5 ja kilometri 20,5. Lopussa Månprinsen A.M. osoitti luokkansa ja nousi voittoon. Ruotsalaistähdelle noteerattiin aika 22,0a, joka on toistaiseksi uuden radan rataennätys suomenhevosilla. Toiseksi sinnitelleen Pikkukahvelin ennätys kirjoitetaan nyt numeroin 22,5a.

Kolmanneksi sijoittui Hannu Hietasen ohjastama ja valmentama Elias Intomieli. Norjalaisvieras Myr Faksen hyytyi viimeisen puolikkaan aikana ja jäi lopulta viimeiseksi eli kahdeksanneksi.

Pikkukahvelin esitys ei Esa Holopaista yllättänyt.

“Ehkä lähtönopeus oli pieni yllätys. Muuten Pikkukahveli on kehittynyt valtavasti. Huomiselle mailia pidempi matka sopisi hevoselle paremmin, mutta näyttäähän siitä vauhtiakin löytyvän. Uskon hevosen olevan huomenna vielä parempi kuin tänään. Nyt juostiin ilman takakenkiä. Huomenna riisutaan kaikki kengät”, Holopainen suunnitteli lähdön jälkeen.

Holopainen kehui muiden kilpailijoiden tavoin olosuhteita.

“Rata on luonnollisesti vielä paikoin pehmeä, mutta ravirata kaikkineen on kerrassaan loistava.”

Powerparkin radan ensimmäinen totoravipäivä alkoi Pekka Lillbackan kasvattaman ja omistaman 3-vuotiaan Warren voitolla. Monté-lähdön voiton veivät Aika Kiho ja Virpi Kuossari. Päivän kolmas lähtö oli Emma Väreen ja Brown Reclusen heiniä.

Salamakypärät-lähdön veivät nimiinsä yllättäjinä Leon Dahlia ja Antti-Joonas Heikkinen. Lähtö oli päivän ensimmäinen Toto4-kohde.

Päivän viidennessä lähdössä nähtiin kovin avaus kun “Härmän häjy” Antti Ala-Rantala ja Löten´s Anselm puolustivat kärkipaikkaa 08-vauhtisella ensimmäisellä puolikkaalla. Lähdön vei lopulta nimiinsä Hannu Torvisen ohjastama Issaquah Sund. Kolmannessa T4-kohteessa Heikki Hietasen ohjastama Bel Air kaunisteli lämminveristen rataennätyksen lukemiin 14,4aly.

Aurinkoisen juhannusaaton viimeisissä lähdössä Esa Holopainen sai juhlia Star To Be Lovedin rattailla. Illan kahdessa viimeisessä lähdössä molemmat voittajat parantelivat ennätyksiään. Mika Forssin ohjastama Amour Finn juoksi maaliin ajalla 17,0ake. Olavi Oja-Nisulan omistama, valmentama ja ohjastama Sävel-Tähti ravasi tähtijuoksijaksi uudella ennätyksellään 27,8aly.

Nordic Kingin finaali

 1. Elias Intomieli / Hannu Hietanen
 2. Månprinsen A.M. / Gunnar Melander
 3. Pikkukahveli / Esa Holopainen
 4. Jokivarren Kunkku / Jorma Kontio
 5. Vitter / Mika Forss
 6. Metkutus / Juha-Matti Paavola
 7. Marat / Ari Moilanen
 8. Siirin Älli / Ahti Antti-Roiko
 9. Suivikas / Terho Rautiainen
 10. Aki-Vei / Iikka Nurmonen
 11. I.P. Lento / Pekka Korpi
 12. A.T. Veli / Ville Pohjola

Lisää teemasta: Nordic King