Oriiden pikamatkalla juoksuasetelmat olivat samat kuin eilen, mutta tulojärjestys muuttui rahtusen.

Ennen lähtöä spekuloitiin, ajaisiko Tuomas Pakkanen Camrilla keulasta vai johtavan takaa, mutta Jokivarren Kunkku teki ne spekulaatiot täysin turhiksi. Se ampui auton takaa omaa vauhtiaan keulaan, ja Pakkasen tehtäväksi jäi varjella paikkaa johtavan takana.

Sen se onnistui pitämään, ja vaikka kuolemanpaikan urhea Suivikas oli pitkään kakkossijassa kiinni, Camri mahtui tuikkaamaan maalilinjalla turpansa kakkoseksi. Jokivarren Kunkkua ei uhannut 17-lopetuksessa kukaan, vaikka erot kärkikolmikon kesken jäivät pieniksi.

“Se oli jo lämmityksessä oikein vakaa ja rauhallinen ja lähti startissa heti ensi askelilla tosi lujaa”, Jorma Kontio ihasteli. “Kaikki tuntuisi olevan kunnossa, mutta sekä Camri että Suivikas ovat myös kovia ja päätösmatkalla vaarallisia.”

Sille Suivikas lähtee 0,5 ja Camri 0,7 sekuntia Jokivarren Kunkun takaa, joten mitään ei ole ratkennut.

“Suivikas oli hyvä, mutta lopussa ei vaan vauhti riittänyt”, Terho Rautiainen sanoi. ”Pitkälle matkalle lähdetään hyvillä mielin.”

”Loppu tultiin kovaa”, Tuomas Pakkanen sanoi. ”Camrilla on hyvä suunta. Kolme-neljä hevosta siinä on nyt erottumassa muista, mutta siinä on pitkän matkan hevoset vielä erikseen, joten mielenkiintoinen päätösmatka on tulossa.”

Köppisen juoksu meni maililla vaikeaksi, mutta se säilytti neljännen sijansa kokonaiskilvassa. Ero kärkeen kasvoi 2,4 sekuntiin, mutta Ari Moilanen ei heittänyt vielä pyyhettä kehään.

”Jouduttiin pakittamaan maililla taakse, mutta 3100 metriähän on hevosen paras matka. Kovavauhtinen juoksu siitä tulee, jos Terho meinaa voittaa kuninkuuden”, Aku totesi.

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit