Teivon talvista iltaa väritti suomenhevosten karsintalähtö Pariisin kylmäverimeetingiin.

Suomen edustusjoukkueeseen tarjolla oli neljä paikkaa. Näihin tarrasivat helppoon keulavoittoon ravannut Antti Ojanperän Josveis, Kimmo Taipaleen Virin Eko sekä Jouni Miettisen valmentama Pireus ja Teemu Okkolinin tallin Mökin Tähti.

Antti Ojanperän tallin kovaan suomenhevoskalustoon kuuluva Josveis otti johtopaikan lähtosuoran päässä ja sai rauhoittaa tahtia tuntuvasti 23,0-avauksen jälkeen. Loppu oli lähinnä voiton varmistelua.

“Josveis on laiska ja mukavuuden haluinen hevonen, joka rauhoittuu keulassa yleensä aika kivasti. Lopussakin se kuulosteli, että onko tässä kiire mihinkään. Ruuna ei hirveästi tee eroa muihin, mutta voimia oli vielä”, Ojanperä huomautti.

Valmentajan mukaan startti teki Josveisille hyvää, sillä ruuna oli pitkään sivussa radoilta ja kilpaileminen on ollut alkukaudestakin katkonaista. Teräkuntoa haetaan Pariisin lähtöihin.

“Tauko oli pitkä, ja sitä on laitettu vielä ihan nätisti, ettei tule mitään uusia ongelmia. Hevonen oli nyt jo alleajossa hyvän tuntuinen. Startit vievät sitä eteenpäin.”

Suomen, Ruotsin ja Norjan kylmäverijoukkueet kohtaavat Vincennesin kaviouralla torstaina 18. helmikuuta ja uudelleen saman viikon sunnuntaina.

Tulokset Teivo ryhmäajo 2100 m: 1 Josveis 27,6a, 2 Virin Eko 27,8a, 3 Pireus 27,9a, 4 Mökin Tähti 28,3a.

 

Kylmäveriotteluun 18. ja 22.2.

Josveis – valmentaja Antti Ojanperä

Virin Eko – valmentaja Kimmo Taipale

Pireus – valmentaja Jouni Miettinen

Mökin Tähti – valmentaja Teemu Okkolin