Eilen Vermossa kylmäveristen avoimen mailin ryhmän tuloksella 21,9 voittanut Josveis kilpailee seuraavan kerran Solvallassa. Hevosen valmentaja Antti Ojanperä kertoo, että Solvallan raviradalta oltiin häneen yhteydessä Vermon voittojuoksun jälkeen. Päätös Elitkampeniin lähtemisestä tehtiin tänään torstaina. 

“Olisi hienoa voittaa Elitkampen joku vuosi”, Jokivarren Kunkulla ja Josveisillä kakkossijat kilpailusta saavuttanut Ojanperä sanoo.

Josveis matkustaa Ruotsiin normaalista poikkeavin järjestelyin ainakin mukaan lähtevien henkilöiden osalta. Ojanperä ei itse lähde reissuun karanteenin takia. Myös sen vakio-ohjastaja Santtu Raitala pysyy Suomessa.

“Mukaan lähtee meillä hevosenhoitajana työskentelevä Linda Marttinen“, Ojanperä täsmentää.

Josveisin ohjastaja ei ole vielä selvillä. Ojanperä on todella tyytyväinen, millä tavalla tallin suomenhevoskaksikko Josveis-Evartti avasi kesäkautensa Vermossa.

“Josveis oli siihen nähden yllättävän hyvä, että takana oli taukoa. Evartti oli tosi positiivinen. Se oli paras juoksu, mitä olen sillä ajanut.”

Elitkampen ajetaan Elitloppet-sunnuntaina 31. toukokuuta. 1640 metrin matkalla ajettavan kilpailun ykköspalkinto 0n 500 000 kruunua.