Kaksikko Jorma Kontio ja Antti Ojanperä olivat edelleen luottavaisina ennen Norjan vuoden suurinta kansainvälistä ravipäivää Bjerkessä.

Lauantain harjoitusajoissa Josveis vakuutti valmentajansa Antti Ojanperän harjoitusvauhdeillaan ja sunnuntaina hevonen on määrä lämmittää 5-6 lähdön aikoihin. Kilpailu ajetaan lähtönä 9.

Toinen Antti, Tupamäki, tuli Bjerkeen vasta aamulennolla ja ei ole vielä ajanut hevostaan Bjerkessä. Hän lähtee lämmittämään Polaraa samoihin aikoihin Josveisin kanssa.

Polaralla on ollut vähän toisohjaisuutta viime aikoina, mutta kovaa tässä mailin lähdössä on yritettävä päästä liikkeelle, jos mielimme puolustaa viimevuotista voittoa”, Tupamäki sanoi.

Pikamatkalla Polara johti Alm Svarternin muistolähtöä viime vuonna koko matkan lähdöstä maaliin.

”Samanlainen juoksu olisi nytkin tavoitteena”, kolmannelta radalta matkaan kiihdyttävä Tupamäki sanoi.

Alm Svartenin muistolähdön ykköspalkinto on 300 000 Norjan kruunua.

Jorma Kontio lähtee Josveisilla radalta kahdeksan, mutta hän oli toiveikas Ojanperän kommenttien jälkeen.

”Jos se vielä parempi kuin kaksi viikkoa sitten Solvallassa, niin onhan sillä tänään hyvät mahdollisuudet”, Jomppe tuumi.

Kontio kilpailee erittäin kansainvälisenä ravipäivänä italialaisten, ranskalaisten ja ruotsalaisten hevosia.

Energima Cupin karsinnoissa hän aloitti päivän tutulla ranskalaisajokilla Coquin Bebellä, joka ei päässyt finaaliin.

Päälähdössä Kontio starttaa yhdellä Italian parhaalla hevosella Vitruviolla ja päivän aikana hän ajaa italialaisilla, Energima Cupin finaaliin neljäntenä päässeellä Testimonial OK, Peace of Mindia ja Vincero Garia, joilla molemmilla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

”Ajan italialaisia ensimmäisen kerran, enkä osaa sanoa niistä tarkempaa. Sen sijaan Timo Nurmoksen tallin jenkki Volocity de Viellä on hyvät mahdollisuudet. Viime kilpailussaan se oli niin hyvä”, Jomppe vakuutteli.

Bjerken ravirata on saanut paikalle todella suuren joukon eurooppalaista kansainväliseen raviurheiluun satsaavia omistajia, valmentajia ja ajajia.

Italiasta on paikalla myös Mario Minopoli jr, joka voitti ensimmäisen Energima Cupin varennelaisella Une Etoile Garilla.

Päivän aikana Oslossa nähdään mm. sellaiset kuuluisuudet kuin Robin Bakker, Paul Hagoort, Pietro Gubellini, Gabriele Gelormini, Junior Guelpa – kaikki nimiä joita ei aina pohjoismaisissa suurkilpailuissa yhtäaikaa nähdä.