Joulunumerossa esittelemme ruotsalaiseen raviurheiluun menestyksellä sisään päässeen Samu Sundvistin, perataan Esa Lahtisen kuulumiset ja niputetaan suomenhevosvuotta 2018.

Joulunajan Ruotsin pääraveissa huomio kiinnittyy Stall Ratun eli Ingemar Hultqvistin kakkosvalmentajan Samu Sundqvistin valmennettaviin.

Talli on kulkenut viime viikot hurjassa voittoputkessa. Ykköstähti, 4-vuotias Selmer I.H. vei Ruotsin Breeder’s Crownista ensin merkittävän yli 80 000 euron ykköspalkinnon ja vajaat kaksi viikkoa sitten Magnifik Brodde, Eva I.H. ja Tyra I.H. juoksivat kaikki kolme voittoon saman viikonlopun aikana.

Äänessä on myös 70 vuotta täyttänyt Esa Lahtinen, joka kertoo kuulumisensa ison veden takaa Ontariosta Kanadasta. Suomalaisille ja eurooppalaisille hevosenomistajille Lahtinen teki löytöjä USA:ssa jo 80-luvun alussa.

Joulunumero kertoo tarinan Suomen kauneimmasta tammasta, Salamasta, 1920-luvulta.

”Jännitys kohosi ensi kertaa huippuunsa – ainakin näin meikäläiseltä taholta katsottuna – kun Koljosen Ralli-Kone ja Laaksosen Salama komennettiin paalulle.”

Näin innostuneesti kuvaili Jämsässä tammikuussa 1923 käytyjä kilvanajoja 18-vuotias nuorukainen, Eino Laaksonen.

Lehdessä tutustutaan myös suomenhevosen lähihistoriaan, sillä Hevosurheilu listasi kuluneen kauden suomenhevosparhaimmiston järjestykseen. Rankingista löysivät paikkansa sekä avoimen tason että 5- ja 4-vuotiaiden parhaimmisto.

Ostotarkastusartikkelin kakkososassa kerromme, että kun hevoskauppariitoja ratkotaan oikeussaleissa, eläinlääkärin laatima ostotarkastuspöytäkirja on se dokumentti, johon katseet kääntyvät.

Ratsastuksen Personal trainer –sarjassa vuoron saa puolestaan Satu Liukkosen ja Sebastian Nummisen tähdittämä jakso aiheesta intohimo ja sen rahoittaminen.

Mukana tutusti raportit ja vihjeet analyyseineen.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Jouluviikolla Hevosurheilu ilmestyy kaksoisnumerona perjantaina 28. joulukuuta.