Hippoksen viestintäosasto täydentyy kahdella uudella tekijällä. Uuden raviurheilun tiedottajan Juho Hämäläisen lisäksi taloon on tullut jalostusosaston tiedottajaksi Neena Kuukasjärvi.

Suomen Hippoksen tiedotusosaston avoimet työpaikat on täytetty.

Raviurheilun tiedottajaksi on palkattu 25-vuotias maa- ja metsätaloustieteiden kandidaatti Juho Hämäläinen. Juvalta kotoisin olevan Hämäläisen perheessä on kasvatettu ravihevosia jo pitkään. Isä Kari Hämäläinen löytyy peitenimen Woodcake Ay takaa. Woodcaken toistaiseksi parhaita kasvatteja ovat Tea Cake 12,3 ja 56 186 euroa, 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun kakkoseksi sijoittunut Racing Boy 14,7 ja 27 950 euroa sekä juuri Jokimaan vuoden 2019 voitokkaimmaksi hevoseksi neljällä voitollaan kohonnut Lady Nightingale 14,7 ja 14 575 euroa.

”Perheen hevosten kautta olen raviurheilun pariin päätynyt. Teini-ikäisenä tein ravijuttuja Länsi-Savoon, mutta opiskelujen aikaan oli pitkä väli, kun ei tullut niin seurattua alaa. Nyt sitten Racing Boyn ja Lady Nightingalen kautta olen innostunut taas. Hippoksen tiedottajan paikka on vähän kuin unelma-ammatin pariin palaisi”, kuvailee Hämäläinen tuntojaan.

Jalostusosaston tiedottajan äitiysloman sijaiseksi palkattu 47-vuotias Neena Kuukasjärvi on kotoisin Oulusta.

”Kotona meillä on aina ollut ravureita. Itse olen kuitenkin enemmän ratsupuolen ihminen, olen koko ikäni ratsastanut”, Kuukasjärvi kertoo.

Hän on valmistunut Oulun yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan suomen kieli. Pro gradu -tutkielmansa hän on aikanaan tehnyt suomenhevosten nimistä. Kuukasjärvellä on takanaan pitkä ja monipuolinen ura viestinnän, mainonnan ja tiedottamisen parissa. Viimeksi hän on työskennellyt viestintätoimisto Työmaassa ja peruskoulun äidinkielenopettajana. Freelancer -toimittajana Kuukasjärvi on toiminut 20 vuotta.

”Eli olen tehnyt kaikkea mahdollista, mitä kynällä ja paperilla voi tehdä. Olen innostunut päästessäni Hippokseen, tässä pääsee yhdistämään sekä hevosten ja hevosihmisten parissa työskentelyn, että tiedotustyön.”

Kuukasjärvellä on kaksi omaa hevosta.