Hevosmiestaidon ja opitun tiedon siirtäminen sukupolvelta toisille on yksi tämän päivän haasteista. Juho Ihamuotila löysi oppimestarin Risto Airaksisesta.

Ihamuotila, 26, nousi puheenaiheeksi noin kuukausi sitten, kun hän ajoi Vermossa kolme Toto65-voittoa. Takana on Ihamuotilan ja Eeva Paakkarin yhteistyö Risto Airaksisen kanssa Hausjärvellä.

”Jos ajattelen aikaa eteenpäin johonkin kolmen, neljän vuoden päähän, niin se olisi ajatus, että pystyisimme koko ajan itse kehittymään ja viemään tätä toimintaa eteenpäin”, Ihamuotila sanoo.

Airaksinen itse nimeää ensimmäisiksi omiksi tärkeiksi opettajikseen Martti Viisterän ja Tuomo Mäkelän sekä sittemmin Olle Goopin.

”Kun muut siihen aikaan puhuivat, että ainoastaan ravurin nopeus merkitsee, niin Tommi sanoi, että se eläimen jakso on kaikista tärkein. Eikä sitä voi hevoseen laittaa, se on luontaista”, Airaksinen toteaa.

Ihamuotila ja Paakkari kokivat unohtumattomia hetkiä Massive Baben kanssa kolme vuotta sitten Elitloppet-viikonloppuna, kun se juoksi kolmevuotiaiden tammojen lähdössä ME-tuloksen 11,0. Elitloppetiin pariskunta suuntaa tänäkin vuonna ja Airaksiselta tulessa on Solvallassa kaksi hevosta, perjantaina Part Two ja sunnuntaina Velvet Girl. Lue koko juttu keskiviikon Hevosurheilusta.

Keskiviikkonumero sisältää kattavan ennakkokatsauksen tulevan viikonlopun Elitloppet-raveihin. Solvalla on perinteisesti ME-tulosten tyyssija. Pystyvätkö siihen Elitkampenissa juoksevat Vitter ja Jokivarren Kunkku? Miltä ennakkoasetelmat näyttävät Elitloppetissa? Entä miltä vaikuttaa ennakkoon Elitauktion-huutokauppa?

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.

Päivitetty klo 8.26: Costatantisoldi jäi pois keskiviikon Isokengästä.