Jyri Saranpää

Syntynyt 1.4.1971

Asuinpaikka Ilmajoki

Kuortaneen kunnan elinkeinojohtaja

Omistanut, valmentanut ja ohjastanut hevosia

Toiminut raviradan toimihenkilönä

Ei tällä hetkellä omaa hevosta

Radalla jo aiemmin työskennellyt Jyri Saranpää aloittaa työnsä elokuun alussa.

Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliitto ry:n hallitus on valinnut Seinäjoen Ravikeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Jyri Saranpään, 47. Saranpää toimii tällä hetkellä Kuortaneen kunnan elinkeinojohtajan virassa ja aloittaa uudessa toimessaan elokuun alussa.

”Olen iloinen ja onnellinen valinnastani”, sanoi Saranpää. ”Tämä oli tavoitteena ja maaliin päästiin.”

Saranpää on syntynyt raviurheilun pariin. Hänen setänsä on Vermon raviradalla vaikuttanut Kyösti Saranpää ja enonsa valmentaja Reima Kuisla. Saranpää on myös itse valmentanut ja hoitanut hevosia, lisäksi hän on työskennellyt muun muassa Seinäjoen raviradalla toimihenkilönä.

”Olen ollut selostajana ja kuuluttajana, ja kloppivuosinani lehdistösihteerin hommissa. Hevosten kanssa on kierretty uutta ja vanhaa rataa, joka ehti jo kasvaa toiseksi kodikseni.”

Työurallaan Saranpää on toiminut muun muassa yritysten liiketoiminta- ja tuotantoprosessien kehittämisessä sekä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Seinäjoen raviradalla on hänen mielestään hyvin mahdollisuuksia kehittämiseen.

”Saavutettavuuden vinkkelistä Seinäjoen sijainti on optimaalinen ja rata osa kaupunkia. Ympärillä on paljon mahdollisia yhteistyötahoja ja maakunnan raviväki on hevosluvultaan suurin. Intoa ja paloa lajiin on ympäri kuntaa.”

Ensimmäisenä haasteenaan Saranpää koki asian, joka koskettaa jokaista ravirataa.

”Ravitapahtumaan pitää saada intoa ja draivia, ja ravipäivään uutta sisältöä, jotta saadaan uusia ihmisiä radalle ja lajin pariin. Radan pitää kehittää kumppanuuksiaan eri tahojen kanssa.”

Hallituksen puheenjohtaja Juha Lyyski sanoi, että hakijoita toiminnanjohtajan tehtävään oli paljon ja heidän tasonsa oli hyvä. Joukossa olisi ollut useita toimeen kelpaavia.

”Halusimme hevosalan johtopaikalle henkilön, jolla on kehittämisen potentiaalia. Jyri Saranpäällä on laaja raviurheilun tuntemus, sekä monipuolinen kokemus ja näkemys työelämässä. Elinkeinojohtajana hän on perehtynyt erilaiseen bisneslogiikkaan”, kommentoi Lyyski. ”Saranpää pystyy katsomaan asioita myös uusista näkövinkkeleistä.”