Köppinen palasi valtaistuimelle Vermossa. Nyt kaksinkertaisen ravikuninkaan taustajoukot kommentoivat, että olo on kuin unessa, josta ei ihan heti haluaisi herätä. 

“Tämä on kuin unta”, Maija Korhonen sanoi kuninkaallisten seremonioiden jälkeen hevosen rattailla.

Totisinta totta se kuitenkin on. Köppinen ravasi sunnuntain yleisön, 27 050 hengen, edessä ravikuninkaaksi takoen samalla kilpailuhistorian kovimman kokokonaiskilpailuajan 9.22,0.

Valmentaja Jyrki Korhonen kommentoi kuninkuusravien pressitilaisuudessa, että Vermossa tullut kuninkuus ohittaa tunnetasolla Porin 2014 kuninkuuden.

“Ensimmäinen on aina ensimmäinen, mutta saavutuksena tämä on mielestäni kovempi. Kilpailuna tämä oli kaikkien aikojen kovin, ja kokonaiskilpailuajan ennätys parani jopa kuudella sekunnilla. Ikävä sanoa porilaisille, mutta kyllä tämä ohi meni”, Korhonen hymyili.

Köppinen on koko Korhosen perheelle iso osa elämää.

“Onhan se ihan käsittämättömän tärkeä”, Korhonen sanoi. “Fiilis on ihan euforinen. Minä en osannut kuvitella tätä etukäteen, Costello oli ollut niin kova tänä viikonloppuna.”

Toiseksi juossut Costello jäi lopulta 0,9 sekunnin päähän Köppisestä. Kolmanneksi sijoittunut Välähdys jäi kokonaiskilpailussa 1,4 sekuntia kärjestä.

Kattava paketti kuninkuusravien raportteja ja tunnelmakuvia keskiviikon Hevosurheilussa 9. elokuuta. 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit