Perjantaina Seinäjoella ajetaan kokelasohjastajille tarkoitetun Tie Tähtiin -kilpailusarjan kolmas osalähtö. Kokelasohjastajista ensiesiintymisensä kilpailusarjassa tekevät Victor Björkroth, Mira Oksakari sekä Kaisa Mikkola.

Saku Mikkolan tallilla työskentelevä Kaisa Mikkola tuo starttiin viime vuonna 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa viidenneksi sijoittuneen Stonecapes Rococon. Mikkola myös itse valmentaa tammaa.

”Stonecapes Rococo tuli meille tammikuussa omistajanvaihdoksen myötä Harri Koivuselta. Tamma oli tullessaan hienossa kunnossa, mutta annoimme sen huilata ja totutella rauhassa uusiin systeemeihin. Tauon jälkeen on ajettu pari starttia ja vaikka sijoitukset näyttävät paperilla huonoilta, niin ainakin viimeisimpään Turun starttiin olimme ihan tyytyväisiä.  Antti (Veteläinen) käänsi silloin kolmannelle viimeisellä takasuoralla, mutta takapareista ei vain ollut kiihtyvässä vauhdissa oikein mitään mahdollisuuksia”, Kaisa Mikkola kertoo Stonecapes Rococon kuulumisista.

Tallinvaihdoksen myötä Stonecapes Rococo palasi alkuvuodesta kasvattajiensa Punkarin Hevostalli Ky:n ja Saku Mikkolan omistukseen. Kimppa täydentyi samalla Maini Mikkolalla.

Kaisa Mikkola on ennättänyt jo miettiä perjantain osalähdön taktisia kuvioita. Stonecapes Rococo lähtee Seinäjoella matkaan radalta kuusi.

”Lähtö ei paperilla näytä kovimmalta mahdolliselta ja voi olla, että ajan jo heti alussa eteenpäin. Takaa näitä lähtöjä on paha voittaa.”

Tamman 4-vuotiskauden jatkosuunnitelmista Kaisa Mikkola toteaa, että tällä hetkellä ajatuksena on edetä startti kerrallaan. Myös Kasvattajakruunu-lähdöt ovat mahdollisesti mukana tamman kilpailuohjelmassa.

Orivedellä asuvan 24-vuotiaan Kaisa Mikkolan tavoitteena on tulevaisuudessa oman tallin pito. Päivätyönsä ohella Mikkola tekee iltaisin myös hevosten laserhoitoja omalla toiminimellä.

Vaikka startteja ohjastajana on tullut muutamana viime vuonna vähänlaisesti, niin Kaisa Mikkolalla on halua lisätä ohjastusten määrää jatkossa. Tähän erityisesti kokelaille tarkoitetut lähdöt tuovat hyvän mahdollisuuden. Tänä vuonna Mikkola haki myös Salamakypärät-kilpailuun, mutta valinta ei kohdistunut häneen. Hänellä on tarkoitus hakea kilpailuun myös ensi vuonna.

”Ajotehtävät kiinnostavat ja jos valmentajilla on tarvetta ohjastajalle Tie Tähtiin -kilpailun osalähdöissä, niin olen käytettävissä”, Kaisa Mikkola vinkkaa.

Tie Tähtiin -kilpailussa ajetaan 10 osalähtöä sekä finaali Teivossa lauantaina 21.12. Kilpailusarjan johdossa on kahden osalähdön jälkeen Kimi Pesonen 25 pisteellä. Kärkikolmikossa seuraavina tulevat Riku M Lindgren 20 pisteellä ja Seinäjoellakin ohjastava Matti Juutila 19 pisteellä. Tie Tähtiin -kilpailun neljäs osalähtö ajetaan Riihimäellä sunnuntaina 16. kesäkuuta.

Lisää teemasta: Tie Tähtiin