Roger Malmqvistin Dragster teki huippukauden vuonna 2020. Varsinkin loppuvuosi oli yhtä matalalentoa. Erik Adielssonin ajama ruuna lähtee suosikkina Kalmarin lauantain kultadivisioonaan, joka juostaan Toto75-pelin kolmoskohteena.

Dragster voitti lokakuun lopulla hopeadivisioonan karsinnan Jägersrossa. Seuraavaksi oli vuorossa hopeafinaali Solvallassa. Voitto lennätti ruunan kultadivisioonaan.

Dragsterin ensimmäinen kultadivisioona oli vuorossa Halmstadissa joulukuun puolivälissä. Vaikka divisioona vaihtui, niin Dragster jatkoi voittokannassa. Nadal Broline sai jäädä taakse, kun Dragster tuli viimeiset 800 metriä 1.10-vauhtia.

Kalmarin kierroksella Dragster lähtee matkaan ykkösradalta. Se on nopea avaaja, mutta niin ovat myös kakkoselta starttaava Sevilla ja kolmoselta tykittävä Pastore Bob. Dragsterille keulapaikka ei ole välttämättömyys. Se on osoittanut, että selästä se kirii tosi terävästi.

Dragster on Kalmarissa suosikki. Rohkeimmat pelaajat laittavat sen varmaksi. Adielsson antoi pienen varoituksen sanan haastattelussaan.

”Dragsterin kunto on ollut rautaa viime aikoina. Saammeko pidettyä keulat, se on suuri kysymys, ihan varmaksi sitä en uskalla luvata. Toivon, että emme jää pussiin. Vaikka varmaksi asti en uskalla hevosta suositella, niin ehdottomasti se pitää ottaa mukaan kupongille. Sen verran hienoja juoksuja se on tehnyt viime aikoina. Joltain muulta lähtöpaikalta kuin ykköseltä, se olisi voinut olla varma-ainesta”, Adielsson kertoi.

Adielssonilla on viisi hevosta Kalmarin kierroksella. Dragsterin kaltaisia kuumia suosikkeja muut eivät ole. Diamantstoetissa juokseva kotiradan Ultra Bright on yllätysvalmis Toto75-kuutosessa, ainakin valmentaja Fredrik Perssonilla on luottoa tammaan.

”Viimeksi Erik ajoi myös ja hän jäi jonoon, kun muu juna lähti etenemään kierros jäljellä. Tamma jäi pussiin. Lähdön jälkeen hevosta ei tarvinnut juuri suihkuttaa, kun ei edes hiki tullut. Toivon, että säästyneet voimat jäivät käytettäväksi tähän starttiin. Ultra Bright on tallini paras sauma 75-kierroksella”, Persson sanoi.

Tässä linkki Veikkauksen lauantain Toto75-peliin

Lisää teemasta: Pelivihjeet