Vihtiläinen harrastajavalmentaja ja kengitysseppä Aimo Viitanen on pitkän linjan hevosmies sanan varsinaisessa merkityksessä.

Aimo Viitanen muistetaan 1980 ja -90-lukujen taitteen menestyjästä Vekun Ajatuksesta. Tuoreimmilta ajoilta Viitanen yhdistetään ainakin Köppiseen, sillä ”Ami” on pitänyt kaksinkertaisen kuninkaan kengässä.

”Jokin siinä kengittämisessä minua on viehättänyt ihan lapsesta alkaen”, Viitanen naurahtaa. ”Tätini oli vaneritehtaalla töissä ja teki minulle vanerista hevosen. Olin alta kouluikäinen ja kengitin sen vanerihevosen kaljapullon korkeilla.”

Paljon varsojakin opettaneella Aimo Viitasella on selkeä näkemys, kuka on hänen näkemistään kaikkien aikojen hevosmies Suomessa.

Kun on nähnyt erilaisia hevosia ja hevosmiehiä niiden takana yli viisi vuosikymmentä, niin Aimo Viitanen arvostaa monia, mutta yksi on hänelle ylitse muiden. Kuka, muun muassa siihen vastaa keskiviikon Hevosurheilu.

 

Tapio Perttusella aikanaan työskennellyt Rauno Pöllänen muutti Ruotsiin 1989. Vuodeksi piti mennä, mutta se vuosi jatkuu edelleen, nykyään Gävlen ratavalmentajana.

”Sen huomaa suomalaisten käydessä täällä kilpailemassa, että tunnen vain nämä vanhat kuskit ja valmentajat. He käyvät aina tervehtimässä, mutta nuoremmat eivät tunne minua eikä moni edes tiedä minun puhuvan suomea”, Pöllänen sanoo.

Lue keskiviikkolehden lähikuvajutusta, mitä muuta Rauno Pöllänen tuumii suomalaisten lisääntyneestä suuntautumisesta Ruotsiin.

 

Keskiviikkolehti kertoo myös Teivossa ratamestarin apulaisena aloittaneesta Kati Korpivaarasta. Monessa mukana ollut Korpivaara on ihminen, joka ei ihan heti jää neuvottomaksi. Vakivermolaisesta kovaa vauhtia teivolaistuva Korpivaara on hevosihminen kiireestä kantapäähän.

Teivo-teemaan osuu myös Raviliigan tämänkertainen tarina, vuoron kun saa työntekoon oikein suhtautuva seurallinen ilvesläinen Rehab.

Lehdestä voi lukea myös Ranskassa hevosenhoitajana neloisvoiton saavuttaneen Maiju Petriläisen haastattelun. Uutisissa kerromme muun muassa Vermon juuri valitusta toimitusjohtajasta ja puimme keskustelua aiheuttanutta osallistumismaksuasiaa.

Lisäksi keskiviikkolehti analysoi Toto64-kohteet entistä laajemmin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digilehtenä.