Perjantainumero esittelee Oulu Expressin finaalissa juoksevan raviliigahevosen Mercedes Matchin ja avaa neuvonta-artikkelissa, mitä tulee ottaa huomioon laidunkauden päättyessä.

”Puolen Suomen Mersu” on Raviliiga Kärppien silmäterä. Katja Melkon valmentama Mercedes Match kiihdyttää kimppalaisilleen tärkeään lauantain Oulu Expressiin piippuhyllyn paikalta. Miten Melkko kokee hevosensa luonteen ja tulevaisuuden – lue lisää perjantailehdestä.

Hevosen suoliston mikrobeilta menee kaksi viikkoa ruokintamuutoksiin sopeutumiseen. Siksi laitumelta talliin siirryttäessä hevonen on totutettava talvikauden rehuihin yhtä huolellisesti kuin se keväällä totutetaan laidunruohoon.

”Jos ruokinta tulee olemaan karkearehupainotteinen, karkearehun tarjoilu on tietysti tärkeintä”, Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Markku Saastamoinen kertoo.

Lisäksi kerromme, mitä tarkoittaa, että hevosten pitopaikat on ilmoitettava Ruokaviraston rekisteriin ensi vuoden loppuun mennessä.

Ratsastuksessa tutustumme muun muassa 7-vuotiaaseen Samurai Fi:hin. Tämän kauden noususarja kun varmisti sen, minkä Helena Wist jo tiesikin, että Samurai Fi on hänen tuleva isojen luokkien hyppääjänsä.

Ajankohtaisuutisissa kerrotaan lauantaina alkavasta Kavioliigasta ja siitä, että Maa- ja metsätalousministeriön hevoskasvatukseen ohjaamat rahat ovat menossa uudelleenarviointiin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.