Captain Morgan U.S. loukkasi Kouvolan 5-vuotislähdössä vasemman etujalkansa. Kavioluu murtui, mutta paranemisennuste on onneksi hyvä.

Captain Morgan U.S. laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä hylkäykseen asti. Startin jälkeen selvisi, että jotain vakavampaakin oli sattunut. Hevonen nousi kolmella jalalla kuljetusautoon.

Eläinlääkärin hevosena ori pääsi heti sunnuntaiaamuna Jarno Kauhasen omalle klinikalle tutkimuksiin, ja syy ontumiseen varmistui: murtuma kavioluussa.

”Amerikan vamma uusiutui. Se oli syy, miksi ori saatiin alun perin ostaa. Kuvissa näkyi vanha murtumakohta ja sen vieressä uusi, nyt tullut murtuma”, Kauhanen kertoi.

”Siinä mielessä vamma on kiitollinen, että se paranee hyvin. Ne 2-3 hevosta, joille sellainen on meillä tullut, on toipuneet ihan normaaleiksi kilpahevosiksi, mutta aikaahan se vaatii. Miten paljon, sitä en osaa tarkkaan sanoa.”

”Jalka pistettiin sulkukenkään, jolloin ulkoinen kipsi alkaa heti parantaa vammaa. Ja mikä tärkeintä, kipukin lakkaa. Hevonen menee ontumattomaksi muutamassa päivässä”, Jarno Kauhanen tietää.

Kouvolan kaarteet olivat Captain Morganille vaikeita, mutta suorilla se otti hurjasti vauhtia.

”Nyt saatiin varmuus, että hevonen on riittävä ihan mihin lähtöihin tahansa, kunhan se saadaan terveeksi”, Kauhanen mainitsi.

”Kun taaksepäin katsoo, niin vasen etunen saattoi vaivata hevosta jo ennenkin. Ei se sitä ontunut, mutta pieniä merkkejä se antoi. Nyt saatiin vikapaikka harmillisen hyvin selville.”

Viime aikoina Kauhasilla on riittänyt muutenkin hevosten kanssa vastoinkäymisiä.

Nassen (Womanizer) jälkeen meni 8 vuotta, ettei sattunut oikeastaan mitään. Nyt meni keväällä Donato E. ähkyyn, ja hevosilla on ollut limaa keuhkoissa ja muutakin harmia. Ei tämä aina niin helppoa ole”, Kauhanen huokasi.

Captain Morgan U.S. on juossut Amerikassa mailin kovimmillaan 3-vuotiaana 09,6. Sen voittosumma on silti vain 81 593 euroa.

Captain Morgan. Kuva: Anu Leppänen