Viisivuotias Captain Morgan US on siirtynyt Amerikasta suomalaisomistajiensa kotimaahan.

Hienosti Yhdysvaltojen kaviourilla menestyneen oriin omistussuhteet muuttuivat vuodenvaihteessa, ja sen myötä hevonen on saapunut Suomeen Jarno Kauhasen treeniin. Komean ennätyksen 09,6aly omaava ja yli 80 000 euron voittosumman tähän mennessä juossut Captain Morgan on kolmen tunnetun hevosmiehen kimppahevonen. Omistajiin kuuluvat Kauhasen lisäksi Antti Peltola ja Kimmo Kemppi.

”Se oli jo Amerikassa ollut kolme kuukautta totaalilevossa”, Kauhanen kertoo. ”Karanteenit ja kaikki, niin treenaillaan nyt ihan rauhassa. Hyvin hevonen onkin treenannut, ei siinä mitään.”

Valmentaja kuvailee Cantab Hallin poikaa hyväkäytöksiseksi oripojaksi.

”Minulla ei ole niin tarkkaa käsitystä, mutta alusta saakka hevosessa mukana olleet Antti ja Kimmo ovat kertoneet, että se on tosi lahjakas, mutta ongelmia tuli vähän liikaa. Muut omistajat halusivat sitten myydä hevosen, niin päästiin ostamaan se.”

17 startistaan viisi voittoa ja neljä muuta totosijaa keränneellä Captain Morganilla ei kiirehditä radoille. Minkäänlaisia suunnitelmia paluusta kilpa-areenoille ei vielä ole tehty.

”Sitten, kun se siltä tuntuu”, Kauhanen vastaa kysymykseen kilpailutussuunnitelmista. ”Muillakin omistajilla on sama ajatus, että ei pidetä minkäänlaista kiirettä. Sen täytyy olla tosi valmis ennen kuin tullaan radoille. Jos sitä ei saada tosi hyväksi, ei tulla radoille ollenkaan. Kimmo omistaa puolet hevosesta. Hänellä saattaa olla jopa siitossuunnitelmia Captain Morganin kanssa.”