Veikkaus ja Hippos järjestivät tiedotustilaisuuden maanantaina. Tilaisuudessa julkistettiin raviurheilun uusi konsepti, Kavioliiga, joka tulee toimimaan eräänlaisena raviurheilun pääsarjana.

Kavioliiga tulee starttaamaan syyskuun alussa Oulussa ja finaalit juostaan marraskuussa. Tavoitteena on lisätä raviurheilun tunnettavuutta.

”Kavioliiga tuo tarttumapintaa vähemmän raveista perillä oleville. Raviurheilu koetaan kauhean vaikeana lajina. Tällä yritetään helpottaa seuraamista”, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen totesi. ”Meiltä on aiemmin puuttunut tällainen sarjatarjonta. Koen kauhean tärkeäksi, että meillä on tällainen sarja, joka selkeästi alkaa ja päättyy tiettyyn aikaan.”

Kavioliiga tullaan järjestämään molempien rotujen avoimen tason hevosille. Liigassa tulee olemaan 6 karsintalähtöä, joissa seulotaan finalistit 16. marraskuuta Vermossa ja Seinäjoella juostaviin finaaleihin. Vielä ei ole päätetty millä perusteilla finalistit lopulta seulotaan.

”Meidän näkökulmasta tämä on ehdottomasti mahdollisuus lisätä raviurheilun kiinnostavuutta vedonlyöntikohteena”, Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Petri Huikko kertoo.

Lauantaisin tullaan myös kokeilemaan Magic Monday –päiviltä tuttua systeemiä, jossa lähtöjä ajetaan kahdella radalla limittäin. Nämä päivät tulee kulkemaan Superlauantai –nimellä, ja niitä tulee kaikkiaan olemaan kolme kappaletta, joiden lisäksi Vermossa ja Seinäjoella marraskuussa juostavat Kavioliigafinaalit tullaan myös juoksemaan tällä systeemillä. Ensimmäinen Superlauantai tullaan järjestämään 16. helmikuuta, jolloin Turku ja Kuopio ajavat lähdöt limittäin.

Magic Monday –kausi pitenee ensi vuodelle entisestään. Tähän vuoteen verrattuna Magic Monday –raveja tullaan järjestämään kaksi kuukautta pitempään. Tänä vuonna niitä on ajettu lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Ensi vuonna puolestaan ensimmäiset Magic Monday –ravit tullaan näkemään jo syyskuussa ja viimeiset huhtikuussa.

Juttua päivitetty ma klo 13.13.