Tänään Ylen TV2:lla esitettävä Kavionjälkiä-ohjelma pureutuu Kavioliiga-raveihin. Luvassa on myös taustoittavia klippejä ohjastaja Santtu Raitalan arjesta, lisäksi ohjelmantekijät ovat tehneet kiehtovia tallivierailuita.

Koko vuoden ohjastajatilaston kärkinimi Santtu Raitala ajaa kilpaa tänä vuonna yli 300 ravipäivänä ja lähtöjä kertyy lähes 2000 kappaletta. Silti suurin osa hänen työstään tapahtuu muualla kuin hevosen rattailla.

Kavionjälkiä-ohjelmassa katsoja pääsee kurkistamaan kulissien taakse, huippuohjastajan arkeen ja ajatuksiin.

”Vierailemme myös yhden kaikkien aikojen kovimman suomalaisen ravivalmentajan, Markku Niemisen tallilla Urjalassa. Miten työläisperheen kasvatti on noussut ravimaailman huipulle ja minkälainen tiimi on sen mahdollistanut? Samalla tutustutaan lämminveristen Kavioliigaa dominoineeseen Lexus Dreamiin”, Constra Group Oy:n toimitusjohtaja Kalle Siira kertoo.

Kylmäveristen puolella lähikuvaan pääsee pikkuhiljaa huipulle kivunnut Joriini. Oriin taustalla on Hietasen talli, jossa töitä paiskitaan kolmen sukupolven voimalla.

”Isä-Hannu, äiti-Helena, lapset Jani ja Eveliina, vaari Markku ja Janin puoliso Sara eivät pidä itsestään meteliä, mutta ovat niittäneet menestystä sinnikkään työnsä tuloksena. Joriinilla on tietenkin tähtäimessä paitsi Kavioliiga Grand Prix, myös tulevan kesän kotiradalla Seinäjoella ravattavat kuninkuusravit.”

Lisäksi Vermon ravikoulun vetäjä Hanna Lepistö antaa pikakurssin siihen, mitkä ovat tärkeimmät erikoisvarusteet, joilla kisassa pyritään saamaan viimeinen silaus ravihevosen suoritukseen.

Ohjelma sisältää myös Kavioliiga Grand Prix -lähdöt, 3-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalin ja nousevien lämminveristen cup-finaalin.

”Ohjelmassa nostetaan esille sitä kovaa työtä, sinnikkyyttä ja kurinalaisuutta, jota hevosurheilu huipputasolla vaatii. Raviurheilu on yksi niistä harvoista urheilulajeista Suomessa, joissa voi tienata elantonsa monessa roolissa”, Siira huomauttaa.

Juontajana on Sara Perttunen ja asiantuntijana jatkaa Martti Ala-Seppälä. Toimittajina ovat Marinka Salminen ja Malin Kullberg. Lähdöt selostaa Juha Jokinen ja kommentaattorina on ravivalmentaja Anssi Nurminen.

Kavionjälkiä-lähetys alkaa klo 18.55. Lähetyksen tarjoaa Hevosurheilu-lehti.