Keskustelutilaisuus raviurheilun ja rahapelaamisen tulevaisuudesta avasi lauantaisen St Michel -päivän. Kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa ei sorruttu politikoimaan, vaan hankaliakin aiheita käsiteltiin avoimesti. Aiheet vaihtelivat laajasti tapetilla olevasta ravihevosten suututkimuksesta tuomaritoimintaan.

Esityksissä kuultiin myös lähitulevaisuuden toimenpiteistä raviurheilun kehittämiseksi. Muun muassa Veikkauksen Sami Kauhanen kertoi peliyhtiön olevan pääsemässä maaliin myyntipäätteiden uusimisessa, mikä laajentaa tulevaisuudessa totopelaamisen mahdollisuuksia.

”Pelit myydään vielä kahdella eri myyntipäätteellä, mutta lähitulevaisuudessa tullaan tuottamaan uusi pääte. Pilotointi on tänä syksynä. Se tarkoittaa, että jatkossa totopelit on saatavilla yli 4000 paikassa. Integraatiovaiheessa ei ollut järkevää yhdistää laitteita, kun tiedettiin, että uudet ovat tulossa”, Kauhanen kommentoi.

Uutinen oli myös Hippoksen Vesa Mäkisen ennakkoilmoitus ravien määrän vähentämisestä ensi vuonna.

”Hevosten määrää ja kilpailutarjontaa pitää suhteuttaa. Kilpailevien hevosten määrä on kymmenessä vuodessa pudonnut 25 prosenttia. Tarjontaa pitää vähentää, ja sitä tullaan ensi vuonna vähentämään. Määrää pudotetaan matalamman profiilin raveista, ainakin lounasraveista, merkittävästi. Puhutaan kaksinumeroisesta summasta kilpailupäiviä”, Mäkinen summasi.

Keskustelussa olivat mukana Veikkauksen vedonlyönnin liiketoimintaryhmän johtaja Sami Kauhasen ja Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkisen lisäksi Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Markku Saastamoinen, Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen, ammattiravivalmentaja Markku Nieminen, Forssan radan johtaja Elina Hirvonen ja ammattipelaaja Janne Alanissi.

Tilaisuudesta lisää keskiviikon Hevosurheilussa 24. heinäkuuta.