Hullumies juoksee huomenna Mikkelin Toto76-raveissa ensimmäisen mailin matkansa tänä vuonna. Valmentaja Seppo Sarkola odottaa viime tiistaina Teivossa toiseksi sijoittuneelta orilta hyvää esitystä. 

Seppo Sarkola kertoo olleensa tyytyväinen Hullumiehen tiistain esitykseen, ja Mikkeliin lähdetäänkin odottavaisin mielin.

“Uskon, että se oli tätä starttia ajatellen hyvä. Se on ollut pirteä, ja odottelen siltä huomenna hyvää sijoitusta. ”

Hullumiehen talvi sujui Sarkolaan mukaan ilman minkäänlaisia ongelmia.

“Oikein hyvin, ei ole ollut mitään sairauksia tai muuta, on saanut ajella ihan normaalisti”, Sarkola sanoo.

Hullumies näytää huomenna kyntensä vuoden ensimmäisellä mailin matkalla. Vastustajakatras on täynnä kovia nimiä, kuten Vieskerin Valo, Boker ja hallitseva ravikuningas Köppinen.

“Tämähän lähtee kovaa, katsotaan, miten se siitä sitten luontuu. Lyhyt matka, jos on hyvä keli, niin keulasta on lyhin matka maaliin”, Sarkola sanoo.

Sarkola kertoo Hullumiehen olevan hevonen, joka ei sure mitään.

“Vilkas oripoika, joka touhuaa ja seuraa kaikkea”, Sarkola hymyilee.

Sarkolan tallista matkaan lähtee myös vahvoja esityksiä väläyttänyt Frankker, joka kilpailee huomenna toisessa Toto76-kohteessa.

“Frankker on ollut hyvässä kunnossa, tehnyt monta hyvää starttia. Huomenna lähtöpaikka on huono, että katsotaan, minne sieltä päästään. Mutta kyllä senkin kanssa pitäisi pärjätä.”

Sarkola toivoo, että lähdössä ajettaisiin hyvällä temmolla.

“Frankkeria auttaisi paljon, jos ne ajaisivat alusta asti kilpaa. Helpottaisi sieltä takaa tulemista”, Sarkola sanoo.

 

Seppo Sarkolan uran merkittäviä suomenhevosia

Seppo Sarkola muisteli ja pohti uransa aikana vaikuttaneita suomenhevosia. Tiettyyn järjestykseen Sarkola ei halua hevosia sijoittaa.

Hilun-Mestari

“Varmaan ensimmäisiä oli Hilun-Mestari. Ajoin sitä Kuopion kuninkuusraveissa, se pääsi varahevosena mukaan ja oli toinen kokonaiskilpailussa. Se oli yllättäjä silloin.”

Marine 

“Marine on yksi niistä, joita treenissä on ollut. Se oli hyvä hevonen ja siitä jäi paljon hyviä jälkeläisiä.”

Turo 

“No, oikein hyvä hevonen. Siitä tuli myös hyvä siitoshevonen, ja sehän on Marinen varsa. Turolla jäi sairastelun vuoksi ura kesken. Se olisi varmaan riittänyt mihin vaan.”

Junkkari

“Oli aikanaan hyvä kilpahevonen , sillä ajettiin paljon ja monessa paikassa. Se pärjäsi hyvin, kävin sen kanssa Norjassakin vissiin ainakin kolme kertaa. Siellä silloin Vintilla-ajossa, vähän samantapainen ajo kuin täällä kuninkuuskilpailu, se oli siinä yhteiskilpailussa toinen”

Hullumies

“Pärjännyt hyvin. Teki kolmen radan ennätyksetkin viime kesänä.”

Frankker

“Frankker on nyt sellainen nouseva. Siitä tulee varmaan ykkössarjan hevonen.”