Forssassa Karin haasteajossa kymmenen kutsuttua ohjastajaa mittelivät paremmuudestaan. Kari Lähdekorpi ei kuitenkaan itse osallistunut hevosten haasteajoon, vaan osallistui ainoastaan ponien haastekilpaan.

”Enhän minä nyt tässä itse aja, liian vaarallista porukkaa”, Lähdekorpi virnuili etukäteen tuttuun tyyliinsä.

Lähdössä keulat haki Seppo Palmroosin naruttelema Lady Luck, joka paineli oma-aloitteisesti avauksen kolmeatoista miehen yrittäessä hillitä hevosen menoa. Meno ei kuitenkaan kantanut perille asti, Kiia Tapanin antaessa viimeisen takasuoran lopulla kirimerkin Tanpopolle ja viidennelle radalle ajautuen kiersi porukan irroten ylivoimavoittoon ajalla 14,4.

”Painoi vähän narulle, olin vain matkustajana. Kiian hevonen oli selityksittä muita parempi”, Seppo Palmroos jutteli radalta pois kääntäessään.

Voitto oli nyt 35 starttia hevosilla ohjastaneelle Kiia Tapanille uran ensimmäinen. Nuori nainen tunnustautuu kovaksi jännittäjäksi ja seuraa mielellään lähdöt tallikaarteen puolella.

”Jos kutsutaan niin siitähän ei voi kieltäytyä, on se semmoinen kunnia”, Tapani kertoi päällimmäiseksi syyksi ohjastustehtävilleen.

”Tiesin, että hevoseni on hyvä, mutta itseeni en suhtautunut yhtä luottavaisena. On se niin eri asia kun ajaa hevosella auton taakse vaikka paljon muuten hevosia ajankin, se tuntuu lähes siltä kuin ei olisi ikinä ohjissa ollutkaan. En muista koko startista enää mitään muuta kuin viimeisen takasuoran ja lopun kun mietin koska voin tuulettaa”, lähdön jälkeen auringon kanssa kilpaa sädehtinyt Kiia Tapani hymyili leveästi.