Marjo Kivimaa saa Tuomas Korvenojalle siirtyneen Lewis Alen tilalle Ruotsista hienosti menestyneen 4-vuotiaan Galileo Amin.

Galileo Am starttasi tällä kaudella Katja Melkolta 13 kertaa, voitti neljästi ja juoksi täyden matkan kovimmillaan aikaan 11,2. Voittosummaa kertyi 293 000 kruunua. Koko uran ansiot ovat 463 300 kruunua.

Surprise Rosella kohdattiin Galileo Am pari kertaa keväällä eikä mahdettu mitään, ja Surprise Rose on aika kova hevonen. Jomppe (Kontio) lisäksi ajoi Galileo Amia aina kuin lähdön parasta hevosta”, Marjo Kivimaa muistelee.

”3-vuotiaana se oli kai ollut ihan kriteriumsuosikkeja, mutta paljon sen enempää en hevosesta tiedä. Omistaja oli soittanut Mikalle ja kysynyt, otetaanko me se ja yksi varsa treeniin. Hevoset on olleet nyt parisen viikkoa Mikalla, ja Galileo Am tulee Suomeen, kun saadaan kuljetukset järjestettyä.”

”Omat kuvioni ovat vielä auki. Minunkin olisi tarkoitus mennä talveksi Ruotsiin, ja jos se onnistuu, Galileo Am lähtee mukaan kilpailemaan sinne”, Kivimaa lisää.

Tilaa Galileo Amille teki tallissa Lewis Ale, jonka uutisoitiin torstaina lähteneen Tuomas Korvenojalle. Vaihdos tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä omistajien kanssa.

”Itse asiassa aloite valmentajanvaihdoksesta tuli meiltä. Oli tiettyjä asioita ja kysymysmerkkejä, joiden takia hevonen ei tuntunut siltä, että olisin halunnut startata sillä”, Marjo Kivimaa perustelee.

”Omistajat päättivät tietysti uuden valmentajan, mutta olen tosi mielissäni, että Lewis Ale meni Tuomakselle. Tuomakseltahan se on uransa tehnyt, ja hän tuntee ja tietää hevosen ja osaa tehdä tarvittaessa myös johtopäätökset, jos se ei muutu.”