Jokivarren Kunkku on voittanut Suur-Hollola-ajon kahdesti peräkkäin ja sunnuntaina Pohjolan kuninkaalla on haussa jo kolmas. Keskiviikon Hevosurheilu ennakoi lämminveristen Suur-Hollolaa Saara Purasen ja Reijo Liljendahlin haastatteluin.

Karstulassa tallia pitävä Saara Puranen on valmentajien rahatilaston kärkikymmenikössä, kun ravivuotta on ajettu ensimmäiset kuusi kuukautta. Puranen nousi menestyshevosten vastuuvalmentajaksi avomiehensä Aleksi Kytölän doping-rikkomuksesta saamansa kilpailukiellon takia.

Viikonloppuna tallista juoksee Suur-Hollola-ajon välierissä Wasa Warrior ja Kytölän vuoden mittainen kilpailukielto päättyy maanantaina. Herää kysymys, miten vastuuvalmentaja-asia ratkaistaan sen jälkeen.

”Suoraan sanoen emme vaan ole halunneet kiirehtiä sen asian kanssa”, Puranen sanoo.

Wasa Warriorin karsinnan suosikkina kiihdyttää matkaan radan sisempää keväällä lyhyen voltin ME-tuloksen 11,1 juossut Shadow Woodland. Tutustu keskiviikkonumerossa Reijo Liljendahlin mietteisiin hevosen iskukyvystä ja tallinsa alkukaudesta.

Karoliina Sinkkilä valmistautuu sen sijaan Jokimaan Montétähti -finaaliin Orchidea SLM:llä. Hevosurheilu tapasi Sinkkilän kanojensa valtaamassa kotipihassaan.

”Montén taso ja arvostus ovat nousseet niin paljon viime vuosina, että enää siellä ei pärjää millä hevosella tahansa”, Sinkkilä arvioi lajin kehitystä.

Naisamatöörien EM:ssä Suomea edustaa Sari Pääaho. Lue tyrnäväläisohjastajan ajatukset lähestyvästä kisasta, joka ratkaistaan Riihimäellä ja Lahdessa.

Ajankohtaisuutiset kertovat uuden rahapeliyhtiön toimitusjohtajasta Olli Sarekoskesta. FRV Evo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo arvioi Hevosurheilulle, millainen mies rahapeliyhtiön puikkoihin asettuu.

Taustajutuissa tutustutaan muiden muassa maanviljelijä Arto Ali-Eskolaan, joka ennustaa Kuninkuusravien säätilan!

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.

Rovaniemen lentokentän remontin takia lehtien toimitus viivästyy 97–99-alkuisilla postialueilla yhdellä päivällä. Remontti vaikuttaa postin kuljetukseen 28.6.–31.7. Postialueilla 97–99 asuvat Hevosurheilun tilaajat saavat tuona aikana sähköisen näköislehden. Tilaajia pyydetään ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun ja ilmoittamaan puhelinnumeronsa sekä sähköpostiosoitteensa. Yhteyttä asiakaspalveluun voi ottaa joko puhelimitse 020 760 5300 tai sähköpostitse tilaukset@hevosurheilu.fi.