Mitä tarkoittaa arki Timo Nurmoksen tallilla Jordanstorpissa? Ja miten aika kriteriumkarsintojen ja -finaalin välillä on käytetty?

Timo Nurmos on voittanut Suomessa kriteriumin Target Hossilla ja Embassy Caviarilla. Ruotsissa kriteriumvoittoja talli on kahminut kuusi, tuoreimman viime viikonloppuna Nurmoksen isoisän mukaan nimetyllä omakasvatti Villiamilla.

Lauantaina Ylöjärvellä Nurmoksen talli hakee yhdeksättä täysosumaa ikäluokkaklassikossa. Vaikka vastaan asettuvat muiden muassa piinkovat Hotshot Luca ja Piece Of Rock, leikittelevän karsintavoittaja Gloria Webin, sekä Builder’s Caviarin ja Ewa Catesin täytyy olla finaalissa vahvoilla. Mitä tapahtuu, kun lähtöauto irtoaa 2600 metrillä ja kisa huomattavan muhkeasta 112 500 euron ensipalkinnosta Teivossa alkaa?

Nurmos sanoo, ettei voi tarpeeksi painottaa sitä, miltä hienolta yhteistyö viimeisinä ennen suurta finaalia hevosen kanssa tuntuu. Lue kiintoisa artikkeli Hevosurheilun perjantailehdestä.

Suomenhevoskriteriumiin valmistautuvista hevosista ainakin yksi oli varsa-aikana valmentajansa mukaan patalaiska pötkylä, jolle tosin ravaaminen oli koko ajan helppoa. Tuo pötkylä on painanut menemään lämminveristen perässä ja tuntee nimen Vixus. Mikäli se voittaa lauantaina, vahvistaa se asemaansa ikäluokan ykkösenä ja samalla siitä tulee nelivuotias suomenhevonen, jonka kausiansiot ylittävät 100 000 euroa.

Perjantainumerosta löytyvät kaikkien kriteriumfinalistien esittelyt, vihjepaketit ja vankka ratsastusliite.

Tilaa Hevosurheilu perinteisenä paperilehtenä tai digiversiona.

Hevosurheilu tapasi Timo Nurmoksen paikan päällä Jordanstorpissa maanantaina. Kuva: Hanna Laakso