Yksi vuoden odotetuimmista numeroista, Kolmevuotisteema, on ilmestynyt.

Perjantain lehti sisältää 28-sivuisen liitteen, joka käsittelee 1234 varsan lämminveri-ikäluokkaa 2014.

A-lisenssivalmentajien kolmevuotiaat treenaavat formissa ja osalla niistä starttiin tulo lähestyy vinhasti. Positiivinen palkintokehitys luo omistajille mahdollisuuksia sekä unelmia. Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen puolestaan kertoo, että esimerkiksi Kriteriumin ykköspalkinto on tänä vuonna jo 112 500 euroa. Neljännen maksuerän jälkeen tuota summaa on tavoittelemassa 367 nimeä, viidennen maksuerän jälkeen lukema on jonkin verran pienempi.

Suurin varsamäärä kotimaan A-lisenssivalmentajista treenaa Markku Niemisellä, 24 varsaa. Nefertiti Frido ja kumppanit ovat talvehtineet lupaavasti, mutta samoin on asian laita esimerkiksi sen kovan kilpakumppanin, Pekka Korven Twist Of Faten kanssa. Timo Nurmoksen kolmevuotiaiden määrä kohoaa 28:aan, niistä 7 on Suomessa syntyneitä.

Tuomas Korvenoja kertoo varsan valmennuksesta, mitkä perusasiat siivittävät ravurinalut oikeille urilleen.

”Hyvärakenteisella, mutta huonosukuisella hevosella ei pötkitä pitkälle, kun suvun puolesta ei vaan silloin ole riittävästi poweria sinne moottoriin”, Korvenoja sanoo.

Hoitosarjassa käsitellään puolestaan tarhojen pohjien merkitystä ja hevosten hiekan syöntiä.

Poniteemassa Smedens Andiamolla läpi sarjojen edennyt Jenni Rautiainen kertoo haaveistaan ja suunnitelmistaan.

Ratsastusliitteessä tutustutaan Noora Forsténin jaloon oriin Lord Lohengrin (Lordanos-Diskus). Kaikki Noora ja Mikael Forsténin Suomessa asuvat hevoset muuttivat pari viikkoa sitten Hyvinkäälle Heidi Lindemanin ja Ville Kulkkaan Riders Inn´iin.

Forsténit itse pitävät osoitteensa tällä hetkellä pysyvästi Suomessa.

”Me halutaan asua Suomessa, ja meille ei sovi kilpaurheilla vain puoliksi. Nyt luodaan tulevaisuuden hevosia, ja sitten katsotaan, tulevatko ne meidän vai joidenkin muiden käyttöön”, Noora Forstén kertoo.

Horse in Motion -tapahtumassa Ratsastuskeskus Ainossa luennoinut René van Weeren kollegoineen on pyrkinyt selvittämään, miten hevosen selkä toimii, mitkä tekijät siihen vaikuttavat ja miten selkää voidaan vahvistaa ja hoitaa. Van Weeren kertoo, että tulevaisuudessa nivelten liikkeen eroja tutkittaessa voidaan hyödyntää 3D-mallinnusta.

Tilaat Hevosurheilun kätevästi tästä.

Tai osta näppärä näköislehti.