Keskiviikkoillan Yle Urheilun lähetys kertoi, että ravikuningas Rovaniemellä vaihtuu, koska hallitseva kuningas on jäänyt eläkkeelle. Tämä ei pidä paikkaansa ainakaan siltä osin, etteikö Köppistä nähtäisi viivalla.

Köppinen juoksee viimeistä kilpailukauttaan, mutta on jo puolimatkassa kohti Rovaniemen kuninkuusraveja.

”Puhelimet soi ja viestiä tulee, että mikä juttu tää nyt on. Aivan naurettavaa”, kaksinkertaisen kuninkaan valmentaja Jyrki Korhonen jyrähtää ja kertoo, että ori on ravivuoden kohokohdassa normaalisti mukana.

”Hevosella on kaikki hyvin. Ennen viittä lähdettiin ajamaan kohti päämäärää. Saavuttiin kello 11:n jälkeen Keiteleelle. Hevonen on syönyt ja juonut erittäin hyvin. Nyt taas tuntuu, että ilma viilenee ja neljältä aamulla jatketaan kohti Rovaniemeä”, viileän ajan matkustamisessa hevosen hyvinvoinnin takia maksimoiva Korhonen sanoo.

Köppinen on 15-vuotias ja kilpailee viimeistä vuottaan, sillä 2013 lähtien 16-vuotiaat eivät ole saaneet Suomessa juosta kilpaa.

”Ehkä pikku haikeus tuntuu puserossa, mutta tavallaan jollain lailla helpotus. Vielä ei päädyssä asti olla, mutta jos saadaan hevonen päätyyn asti vietyä terveenä ja kilpailutahtoisena, sitten on kaikki hyvin. On sitten muitten tahojen juttu laatia Lex Köppinen, jos niikseen.”

Lex Köppisellä Korhonen viittaa siihen, että jos ”Köpä” voittaa jo kolmannen kerran kuninkuuden, se osoittaisi 15-vuotiaana poikkeuksellista kestävyyttä ja voisi valmentajan oman ehdotuksen mukaan päästä puolustamaan titteliään vielä 16-vuotiaana. Tähän ravikilpailusäännöt eivät tällä hetkellä anna oikeutusta vaan kilpailuoikeus on päättymässä 31. joulukuuta.

”Alun perin meillä oli tarkoitus päästä Rovaniemellä kolmen joukkoon, mutta nyt kun ne meinaa laittaa meidät laulukuoroon jo ennen kisaa, me meinataan voittaa koko kisa”, Korhonen sanoo.

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit