Tiistaina Teivossa nähtiin useita Vermon kuninkuusraveihin yrittäviä valjakoita.

Voiton vei kuningas kolmen vuoden takaa, Köppinen. Alkutahdit merkittiin tammahyvityksen myötä Taruntuulen nimiin, mutta Ari Moilanen pääsi “Köpällä” toiseen ulos, mistä se iski etusuoralle kaarruttaessa kuolemanpaikalle. Siitä 14-vuotias ori vyöryi jo viimeisellä takasuoralla ohi Taruntuulen.

“Ajattelin, että täytyy pistää pökköä pesään, mutta en uskonut, että vielä takasuoralla päästään ohi, niin kuitenkin kävi”, Moilanen niputti Sami Sandbergin haastattelussa.

Köppinen jatkoi hallitusti ykköseksi tuloksella 23,4/2120 metriä. Kovimman vastuksen tarjosi niinikään Vermon kuninkuusraveihin ilmoitettu Veeran Turo vain kaksi kymmenystä voittajaa hitaampana. Muut jäivät selvästi.

“Hyvänä päivänä tämä on yksi parhaita kylmäverisiä, mitä tällä hetkellä kilpailee”, Moilanen ylisti luottoajokkiaan. “Meillä jäi aika paljon varaa, laput jäi vetämättä.”

Vihdin pumpulisormi mainitsi Köppisen rikkonaisesta kaudesta. Jyrki Korhonen kertoi maanantaina Hevosurheilulle, että odottaa vahvasti menestystä sekä tiistain että sunnuntain Riihimäen kilpailuista.

“Sitä hoidettiin reilu pari viikkoa sitten, joten Suurmestaruuteen ei voitu lähteä yrittämään”, keväällä 50 vuotta täyttänyt Korhonen kertoi. “Sitten ajateltiin, että ajetaan Tampereella, kun sarjoja ei oikein ole. Tampereen sarja oli sopiva ja käytännössä etukäteen vielä sopivampi on Riksussa. Viikonloppuna olisi pitänyt kuitenkin ajaa reippaammin.”

“Tuntuisi, että hoidot ovat osuneet kohdilleen. Ainakin perjantain hiitin perusteella. Tärkeintähän on, että hevonen on terve, silloin se suorittaa aina hyvin. Takapolvet sillä on ollut silleen… Hoidettiin niin nivelet kuin nivelsiteet, kiinnityskohdat. Keskityttiin niihin huolella. Osteopaatti on käynyt laukaisemassa rankaa ja hieroja käy tuossa viikoittain. On koetettu pitää hevonen hyvällä mielellä.”

Keskiviikkona selviää, mitkä hevoset valitaan Vermon kuninkuusraveihin 4.-6. elokuuta. Ainakin Köppisellä näyttäisi olevan tällä hetkellä pullat hyvin uunissa. Vuoden 2014 ravikuninkaalla on mainio menestyssarja puolustettavana, se kun oli toissavuonna lisäksi kolmas ja vuosi sitten kokonaiskisan kakkonen.