Helsingin Tervasaaressa pidettiin keskiviikkona kuninkuusravien pressitilaisuus. Hevosten viimeisimpiä kuulumisia kertoivat Köppisen osalta Jyrki Korhonen, Pörnä-Tytöstä Hannu Torvinen ja puhelimitse Jokivarren Kunkun kuntoa avasi Jorma Kontio.

 

Jyrki Korhonen muisteli Köppisen kahden vuoden takaista kuninkuutta ja kertoi oriin olevan tällä hetkellä hyvä.

“Köpä on tällä hetkellä parempi kuin mitä se on tässä kesän aikana ollut. Se on saanut muun muassa laseria takapolviinsa, kun ne ovat kipeytyneet astutuspuuhista.”

Korhonen harmittelee, että hevonen otettiin tällä kaudella siitoskäyttöön. Seuraavan kerran moisia hommia mietitään vasta eläkkeellä.

“Opittiin tästä se, että nyt jäädytetään nuo hommat kahdeksi vuodeksi. Kilpaurheilijat tunnetusti pidättäytyvät seksistä ennen isoja kisoja ja jatkossa on Köpällä sama edessä.”

Tulevia kuninkuusraveja Korhonen luonnehti historian kovimmiksi.

“Siltä nyt tuntuu, ja menee kauan ennen kuin paikat ovat selvillä. Köppinen ja Suivikas ovat ulkoradoilla, niin eivät häiritse raketteja. Koko suku ja kaverit kannustavat taas. Ketään ei kinnosta mitä meille ihmisille kuuluu, vaan miten Köpä voi!” hän veisteli.

Pörnä-Tyttöä kuningatarkilpailussa luotsaava Hannu Torvinen odottaa jo kovasti viikonlopun suurkilpailua.

“Jännittää kyllä, mutta sellainen hyvä jännitys pitää ollakin. Se laukeaa sitten lämmittelyssä ja itse lähdöissä keskittyminen on pelkästään tekemisessä”, Torvinen kertoo leppoisasti.

Ennen viikonloppua hän ohjastaa vielä Vermossa ja Mikkelissä. Viikonloppuna ajotehtäviä on kaikkiaan 22.

“Pitää mennä aina päivä kerrallaan ja keskittyä yhteen asiaan. Iltaisin ravien jälkeen sitten nollataan tilanne.”

Luottoa Pörnä-Tyttöön löytyy.

“Kyllä se vielä kokemusta vaatii, mutta pystyy kilpailemaan kunnolla ja olemaan viiden parhaan joukossa.”

Jorma Kontio valmistautuu kilpailuihin vielä Ruotsin päässä ja saapuu Turkuun lauantaina. Ohjastamansa Jokivarren Kunkun kunto on ollut tapetilla, mutta Kontio tyynnyttelee spekulaatioita.

“Kunkun kunto on oikein hyvä. Ojanperän Antti on harvoin tyytyväinen, mutta jo nyt hän on tosi tyytyväinen tilanteeseen. Se on harvinaista”, Kontio valottaa. “Lähtöpaikat ovat hyvät ja samoin mahdollisuudet, ellei jotain epäonnea tule. Mutta kovia kilpailijoita kaikki, voittaminen ei ole kellekään helppoa.”

Kuninkuuskisan lisäksi Kontio ohjastaa kuningatarkilpailussa Joivia. Kokenut ohjastaja jakaa rauhassa keskittymisenä Joivin ja Kunkun kesken.

“Mukavaa, että on asialliset hevoset molemmissa kilpailuissa. Joivi on hyvä ja pystyy sijoittumaan joukkion paremmalle puoliskolle.”

Montératsastaja Miia Myllymäki ja Huumaava Eeva olivat ensi kertaa Helsingin keskustassa, mutta vierailu sujui kuin konkareilta konsanaan. Viikonloppuna pari osallistuu montén SM-kilpailuun.

“Lähtö on kovatasoinen. Baletin Salama on tehnyt kaksi Suomen ennätystä viimeisissä lähdöissään, joten kovaa mennään. Takamatkan hevoset lähtevät matkaan ennakkosuosikkeina ja me muut olemme yllättäjiä.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit