Timo Korvenheimon tallista on lauantaina juostavassa hevosenomistajapokaalissa mukana peräti kolme hevosta.

Näihin lukeutuu ennakkoon kisan kuumimmaksi suosikiksi nostettu First Class Lady, joka oli oikein vakuuttava karsinnassaan. Se matkasi toisessa ulkona, josta pamautti lopussa ylivoimaiseen voittoon. Valmentaja pitää itsekin hevosta kolmikon kovimpana tällä hetkellä.

”Hevosella on kaikki hyvin, ei mitään negatiivista”, Korvenheimo vahvistaa. ”Ei tässä lähtöjen välillä ole erikoisuuksia tehty. Normaalia liikuntaa harrastettu ja kaikki on mennyt aivan hyvin.”

First Class Lady pääsee matkaan kakkosradalta, ja kun sisäpuolelta lähtee tallikaveri Sahara True Lies, voi suosikille povata hyvää juoksupaikkaa.

”Menestysmielessä lähdetään, muuten ei kannattaisi edes osallistua. Varsat ovat varsoja, mutta luotan First Class Ladyyn hevosena todella paljon ja se on varmasti aivan riittävä tähän lähtöön.”

Korvenheimo ei ainakaan myönnä, että lähtöpaikoista huolimatta taktiikkaa olisi suunniteltu etukäteen.

”Sahara True Lies ja First Class Lady pystyvät molemmat lähtemään kovaa, mutta sen kummemmin ei lähtöä ole suunniteltu. Kuskit saavat lähteä sen mukaan mille varsat tuntuvat auton takana. Ei niille viitsi mitään taktiikkaa lyödä etukäteen lukkoon. Varsoilla saattaa lisäksi päivät olla hyvin erilaisia.”

Lähdön kolmas hevonen Korvenheimon tallista on kuutosradalta starttaava Battle Jack.

”Kyllä silläkin on mahdollisuudet olemassa. Se on hyvä varsa eikä senkään menestys varsinaisesti yllättäisi.”

Oman kolmikkonsa kovimmista haastajista Korvenheimolla on selkeä mielipide.

Markku Niemisen molemmat varsat ovat oikein hyviä ja uskon niiden olevan selkeästi kovimmat haastajat.”

Hevosenomistajapokaali ravataan lauantaina Jokimaalla toto76-ravien kahdeksantena lähtönä. Ykköspalkinto on 20 000 euroa.