”Makeita voittoja on ollut niin monta, onneksi on ollut”, Korvenoja summasi uraansa.

Tuomas Korvenojan 1000. voiton merkkipaalu ohittui tänään Rättvikin raveissa, kun hän luotsasi hevosen nimeltä James Gonzales ensimmäisenä maaliin. Katso video täältä.

Korvenoja otti alun rauhallisesti, ja James Gonzales seurasi porukan perällä. Muscle Hillin poika aloitti kirin takasuoralla. V.G.’s Enjoyable johti maalisuoran alussa selvästi, mutta Ifa Racingin kasvattama ja omistama James Gonzalesin terävä loppuveto siivitti sen ykköseksi ajalla 16,8/2140m.

Suomen kansainvälisin raviurheilija, 66-vuotias Tuomas Korvenoja on ajanut kotimaan lisäksi suuria täysosumia niin Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Norjassa kuin Ruotsissakin, jossa hän usein kilpailee ja on viime kuukausina ajanut menestyksekkäästi nuorilla Ruotsissa syntyneillä hevosillaan.

Korvenoja on valittu vuoden raviurheilijaksi vuonna 1995 ja vuoden valmentajaksi 1999 ja 2011, joten makeita voittoja uralla on kertynyt paljon.

”Voitoista on vaikeaa valita tunnetasolla yhden tai kolmen kärkeä. Niitä on tullut niin eri aikoina ja niihin liittyvät erilaiset tapahtumat, joten olisi epäoikeudenmukaista yrittää tehdä sitä”, Korvenoja pohti.

Brad de Veluwella hän voitti molemmat Suomen arvokilpailut kriteriumin ja derbyn.  Kriteriumissa hän on ajanut voittoon lisäksi kasvattamallaan Venice Beachillä 1994, Inspiration Ridellä 1999, Funky Ridellä 2003, Jontte Boylla 2014 ja Lewis Alella 2018. Derbyssä Korvenoja singautti ajopiiskansa taivaan tuuliin ohittaessaan maalipaalun ensimmäisenä Funky Ridella vuonna 2004. Saman hän toisti Jonesylla 2014.

Brad de Veluwe voitti vuonna 2011 Italian Orsi Mangellin arvostetun 3-vuotiskilpailun. Saman kilpailun hän voitti myös Jontte Boylla 2014. Jontte Boy juoksi myös 3-vuotiaiden Euroopan mestariksi.

Brad de Veluwe voitti 4-vuotiaiden arvostetuimman lähdön UET Grand Prixin Saksassa ja Ruotsin arvostetun ikäluokkakilpailun Sprintermästaren Halmstadissa.

Kansainvälisten voittajien listalla Korvenojan huippuhevosia ovat olleet lisäksi myös Ride The Night, Monkey Ride ja Emilie Cas El. Ne ovat myös tuottaneet urheiluhevosten jalostuksessa ehdottomia eliittiyksilöitä seuraaviin polviin.

Hevosurheilun tuoreessa haastattelussa hän vastasi näin:

Mitä kilpaa ajaminen sinulle on merkinnyt ravivalmentajana vuosikymmenten aikana?

”Se on se lajin urheilullinen puoli. Elämässäni kun olen aina urheillut ja kilpaillut tavalla tai toisella, niin minulle se on yksi tärkeä osa tätä hommaa.”

”Kilpailussa kulminoituu kaikki se panos, mitä hevosten eteen on tehty. Kilpaa ajaminen maistuu ja on edelleenkin mukavaa. Voittaminen varsinkin, häviäminen ei ole koskaan kivaa.”

Lue Tuomas Korvenojan koko haastattelu seuraavasta Hevosurheilusta. Tilaa Hevosurheilu täältä.