Ruuna Koskelan Akseli on onnistunut valinta hyväntekeväisyyshevoseksi. Se kerää varoja raviurheilun nuorisotyölle – menestyksellä.

”Sillä on juhlavuoteen sopiva nimi ja kapasiteetti huippuluokkaa”, hevosen valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen luonnehtii.

Koskelan Akseli oli Kauhaselle tuttu hevonen jo ennen hyväntekeväisyysprojektia ja tuli siksi iisalmelaisvalmentajalle ensimmäisenä mieleen sopivaa ehdokasta häneltä kyseltäessä.

Kauhanen on ajanut ruunalla säännöllisesti kilpaa reilun vuoden ajan ja hevonen oli viime vuonna maaliskuusta syyskuuhun myös Kauhasen tallissa valmennuksessa.

“Tällaisissa projekteissa tärkeintä on löytää hevonen, jolla olisi mahdollisuus kerätä mahdollisimman paljon rahaa jaettavaksi. Akseli teki viime vuonna huikean kauden ja tiesin sillä olevan paljon kehittymisen varaa. Ruuna on myös siitä kiitollisessa vaiheessa, että seuraavaan sarjanousuun on vielä matkaa. Terveenä säilyessään sillä ei pitäisi olla mitään estettä menestymiselle”, Kauhanen perustelee.

“Omistajien Arja Korpiniemen ja Eero Matikaisen suhtautuessa asiaan myötämielisesti, hevosen valinta oli heti selvä. Näin kovan tason suomenhevosia on harvoin tarjolla tällaisiin projekteihin. Omistajat haluavat yleensä pitää menestyvät hevoset itsellään.”

Iisalmelaisvalmentaja tietää hyvin mihin on lähtenyt mukaan, sillä miehellä on aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisesta projektista jo 12 vuoden takaa Ulrik Laukon kanssa.

”Raviurheilun nuorisotyö on erittäin tärkeä kohde, sillä vain sieltä voimme vaikuttaa lajin tulevaisuuteen”, Kauhanen paaluttaa.

Lue kiinnostava artikkeli kokonaisuudessaan perjantain Hevosurheilusta. Jutun pääsankari Koskelan Akseli vierailee Kuopion Toto76-raveissa lauantaina.

Perjantainumero kertoo myös, että Teivon päälähettäjä Pekka Dahlström on kuin hahmo Star Wars –elokuvasarjasta. Teivossa kun lähdöt saatellaan matkaan valomiekkaa muistuttavan tuikun antamin merkein.

Hoitosarjassa eläinlääkäri Kati Tuomola kertoo hevosten hampaiden ja suun hoidosta.

Ratsastusliitteessä tutustutaan Sinebrychoffin hevosten hoitajaan ja ohjastajaan Markku Nymaniin, joka jää eläkkeelle, mutta aikoo jatkaa ratsastuksen opettamista tiiviisti.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.