Kouvolassa lauantaina juostavissa Toto76-raveissa kavioura tulee olemaan raskas.

Lämmittelyajossa valjakoita on pyydetty käyttämään ratoja kolmannesta ulospäin eli kaksi sisintä rataa on nyt suljettu lämmittelyltä.

Näillä näkymin kilpailut tullaan ajamaan aikataulussa eli ponilähtö ajetaan klo 13.30 ja ravien ensimmäinen lähtö kello 14.05.

”Tänään ajetaan kuraisissa olosuhteissa, rata on raskas”, valvoja Ari Lindgren sanoo klo 13. ”On todettu, että pohja on kantava. Ruuvimeisselillä hakkasin rataa, niin se menee tollasen pari senttiä ja on sitten ihan kova. Torstainahan meillä oli 12 astetta pakkasta ja nyt on 6-7 astetta lämmintä. Homma muuttuu niin perkuleen äkkiä.”

”Nythän vettä ajettiin pois, että rata tulisi paremmaksi, mutta kurainenhan rata tulee olemaan ja jos ennusteet pitävät paikkansa, sadetta tulee lisää. Suomalainen marraskuinen ravirata”, Lindgren kuvailee.

Suurkilpailuvalvoja Matti Syrjä sanoo, että tarvittaessa radan kuntoon tullaan reagoimaan.

”Jos on syytä, niin sitten otetaan pintaa pois, mutta se on vaikeaa. Periaatteessa hoitovälineistöllä pyritään olemaan radalla mahdollisimman vähän”, Syrjä toteaa. ”Enempää emme ennakoi ennen kuin näemme, mitä rata tekee, kun sitä aletaan kuluttaa.”

”Jokainen saa itse valkata, millä kengityksellä ajaa, onko heidän mielestään tarpeeksi pitoa.”