Hannu Laakkosen valmentama Road To Hill ei ole palautunut kriteriumkarsinnasta toivotulla tavalla. Murheita riitti vielä tänään harjoitusajossa.

Väkivahvan esityksen Teivossa suosikki An-Dorran rinnalta vajaa viikko sitten tehnyt Road To Hill on valmentajan mukaan tällä hetkellä ”köpö” ja huonontuntuinen.

”Kova hevonenhan se on, mutta vire ei ole nyt kyllä hyvä. Karsintalähtö otti koville, ettei se nyt tunnu hyvälle. Jos tänään pitäisi päättää, niin olisi hyvin mahdollista, ettei tultaisi lauantaina edes kilpailemaan”, Laakkonen toteaa.

”Road To Hill on raakile vielä, eikä ehkä fyysisesti valmis noin koviin suorituksiin, joten se näkyy nyt. Sillä ottaa kroppaan koville. Se on superlahjakas hevonen ja antaa aina kaikkensa. Toivotaan vielä, että se kerkiää palautumaan. Vaikea tarkkaan sanoa, missä vaiheessa teen ratkaisun, että starttaako se vai ei.”

”Se sai viikonlopun huilia ja olin toiveikas tänään, kun läksin ajamaan sillä. Toivoin, että se olisi ollut parempi, mutta ei ollut.”

Mikäli vire ei selvästi nouse, Laakkonen kääntää katseen myöhempiin kilpailuihin.

”Tämä on niin lahjakas, että mennään hevosen ehdoilla, vaikka kriteriumista onkin kyse. Tässä ravihommassa on oltu niin pitkään mukana, että on tullut tietty maalaisjärki ja osaa katsoa vähän pitemmälle kuin yhteen lähtöön”, Laakkonen sanoo.

Road To Hill juoksi karsintavoiton ajalla 14,3a/2600m. Musclehilliläinen on ottanut neljästä startistaan neljä voittoa.