Jalkaleikkauksesta toipuneelle Vieskerin Virvalle kuuluu muuten hyvää, mutta näytöt Seinäjoen kuningatarkilpaa varten ovat vielä antamatta.

Vieskerin Virva kolhi kevättalvella jalkaansa niin, että puikkoluusta irtosi lastu ja jalka jouduttiin leikkaamaan. Nyt se on startannut kahdesti, mutta ilman menestystä. Ensin Jyväskylässä tuli laukka, ja sunnuntaina Lahdessa tamma jäi 12-paikalta maililla kahdeksanneksi.

”Olin kyllä suoritukseen Lahdessa ihan tyytyväinen. Tamma tuli samaa tahtia loppuun asti eikä himmannut, ja vetohuppujen naru jäi vielä jumiin. Vieskerin Virva oli koko päivän rauhallinen ja hyväntuulinen, ja Akukin (Moilanen) oli siihen tyytyväinen”, valmentaja Sanna Päivike kertoo.

”Muuten ollaan ihan aikataulussa, mutta pitäisi päästä vaan ajamaan kilpaa, ja tammalähtöjä ei ole hirveästi tarjolla. Niitä ei ole oikeastaan kuin Vermon ensi viikon keskiviikon pitkä matka ja Mikkelin maili, ja mailin matka ei olisi tässä kohtaa meidän juttu. Ilmoitin tamman jo Vermoon, mutta riittääkö pisteet, on eri juttu.”

Vieskerin Virvalla on vain 200 karsintapistettä, ja kun monen muunkin tamman kuninkuusravinäytöt ovat vielä antamatta, niillä on suuri vaara tulla karsituksi Vermosta.

Kuninkuusravit ajetaan Seinäjoella 1.-2. elokuuta. Hevosten ilmoittaminen kuningatar- ja kuninkuuskilpailuun päättyy maanantaina 20. heinäkuuta, ja valinnat tehdään 22. heinäkuuta.

Lue myös: Vieskerin Virva toipuu leikkauksesta