Kuninkuusravien päätoimikunta on valinnut Lahdessa ajettaviin kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun pääsevät hevoset. Valittujen nimet julkistettiin keskiviikkona 24.7. Lahden Hiihtomuseolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lista kilpailuun valituista hevosista sekä varahevosista on alla.

Sekä kuninkuus- että kuningatarkilpailuun valittiin ilmoitettujen joukosta 12 hevosta ja 2 varahevosta. Varahevonen ottaa paikan pääkilpailussa, mikäli joku valituista osanottaja jää pois ennen lauantaita 27.7. klo 11.

Kuninkuusravien pääkilpailussa ei tänä vuonna ole mukana yhtäkään aiempina vuosina kuninkaaksi tai kuningattareksi seppelöityä hevosta. Ensikertalaisia kuninkuuskilpailussa on mukana viisi ja kuningatarkilpailussa neljä. Valmentajista Jouni Miettinen sai kuninkuuskisaan mukaan kaksi hevosta, Larvan Hurmoksen ja Rapin Aatoksen.

Pääkilpailuihin valituista hevosista Vieskerin Virva, Larvan Hurmos ja Rokin Maxi kohtaavat toisensa vielä ennen kuninkuusraveja tänään keskiviikkona 24.7. Vermon viidennessä lähdössä. Metkutus puolestaan starttaa perjantaina 26.7. Vieremällä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailun rata-arvonnat suoritetaan Pasilassa lauantaina 27.7. Rata-arvonta nähdään Joensuun Toto75-ravien lähetyksessä.

Kuninkuusravien päälähtöjen osallistujavalinnat tehtiin suurkilpailukarsintaperiaatteen mukaisesti. Valintaan vaikuttavia tekijöitä olivat viime ja tämän vuoden voittosumma, kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta ennätys ja keskinäiset kilpailut sekä edellisen vuoden kuninkuusravit. Muita arvostettavia seikkoja olivat hevosen sopivuus sarjaan ja nykyvire.

Valinnat tehneeseen kuninkuusravien päätoimikuntaan kuuluu yhteensä 10 jäsentä. Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustaja sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.

KUNINKUUS- JA KUNINGATARKILPAILUUN VALITUT HEVOSET 2019

Kuninkuuskilpailuun 2019 valitut hevoset

A.T. Veeti

Caijus

Camri

Joriini

Larvan Hurmos

Metkutus

Rapin Aatos

Rokin Maxi

Tähen Toivomus

Vixen

Välkyn Tuisku

Välähdys

 

Varahevoset:

Sheikki (1. varasija)

Lilin Jytky (2. varasija)

 

Kuningatarkilpailuun 2019 valitut hevoset

Hetviina

Huimariina

Juliette Lax

Liisan Tulilintu

Piskon Pouta

Poikolan Neito

Ryti-Tyttö

Sokru

Sävel-Taika

Vieskerin Virva

Vilma Lyydia

Virin Camilla

 

Varahevoset

Tutun Impi (1. varasija)

Loikkaus (2. varasija)

Lisää teemasta: Kuninkuusravit