Keskiviikkona kuninkuusravivalintojen ääreen kokoontuva päätoimikunta on tammojen suhteen vaikean tehtävän edessä.

Tammoja ilmoitettiin Seinäjoelle peräti 26, ja paikkoja on jaossa vain 12. Monet jo varmoina pidetyt osanottajat eivät ole viime viikkoina täysin vakuuttaneet, ja viime viikon Vermon pitkillä matkoilla moni varmana rannalle jääjänä pidetty tamma esiintyi vahvasti edukseen. Miten paljon tuoreet näytöt pitkältä matkalta painavat suhteessa aikaisempiin näyttöihin, toimikunta joutuu pohtimaan.

Kuninkuusravit ajetaan Seinäjoella 30.7.-1.8.

Kuninkuuskilpailuun ilmoitetut hevoset

A.T. Veeti
Camri
Enon Vilppi
Evartti
H.V. Tuuri
Jokivarren Kunkku
Joriini
Lissun Eerikki
Sheikki
Tarun Tykki
Uljas Suomalainen
Veeran Poika
Vixeli
Vixen
Välkyn Tuisku

Kuningatarkilpailuun ilmoitetut hevoset

B.Riitu
Ciiran Tähti
Elias Juonetar
Helun Kuva
Hetviina
Lakan Leija
Liinan Liekki
Liisan Tulilintu
M.A. Piste
Marmardu
Minskaus
Naputus
Pirttilän Olga
R.R. Valssitar
Runoneito
Sokru
Suven Sametti
Sävel-Taika
Taksvenla
Tarun Tuhkimo
Tutun Impi
Tähtituula
Varjonova
Varoitus
Varsova
Vennelmon Varma

Päätoimikunta valitsee osallistujat

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee osallistujat kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun keskiviikkona 21.7. Valinnat julkaistaan samana päivänä Seinäjoella OmaSP Stadionilla, ja tilaisuus on nähtävissä suorana Kuninkuusravien Facebook-sivulla.

Päätoimikunta valitsee hevoset Suomen Hippoksen suurkilpailukarsintaperiaatteiden mukaisesti. Hevoset laitetaan järjestykseen kuluvan kilpailuvuoden ja edellisen vuoden voittosumman mukaan, sekä hevosten saavuttamien ennätysten mukaan kilpailuajankohtaa edeltävän vuoden ajalta. Mukaan lasketaan myös edellisen vuoden Kuninkuusravit. Lisäksi vertaillaan hevosten keskinäisiä kilpailuja kilpailuajankohdasta vuosi taaksepäin sekä hevosen sopivuutta sarjaan ja nykykuntoa.

Päätoimikuntaan kuuluu 10 jäsentä. Mukana on neljä Hippoksen nimeämää jäsentä, neljä kuluvan vuoden Kuninkuusravien järjestäjän edustajaa, yksi seuraavan vuoden järjestäjän edustajaa sekä yksi edustaja edelliseltä kuninkuusravijärjestäjältä.

Lähde: Suomen Hippoksen tiedote

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit