Turun Kuninkuusravit jatkaa Porin ja Joensuun perinteitä ja järjestää Kuninkuusraveja edeltävänä perjantaina 29.7.2016 nuorille suomenhevosille tarkoitetun varsahuutokaupan.

Merkittävä uudistus huutokaupassa nähdään, kun 2-vuotiaiden seuraksi huudettaviksi tulevat myös 3-vuotiaat suomenhevoset. Muutoksella halutaan edistää entisestään suomenhevoskasvattajien asemaa maassamme.

 Muutoksella haetaan ennen muuta sitä, että Turussa perjantaina tarjottaisiin huudettavaksi entistä laadukkaampia varsoja ja myös varsoja, joiden tulevaisuuden juoksu-ura on jo hieman lähempänä kuin 2-vuotiaalla suomenhevosella on”, kertoo Turun Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Nivola.

“Uskomme, että maassa on tarjolla paljon tätä 3-vuotisten ikäluokkaa, joiden omistajat miettivät juuri nyt keskitalvella varsojensa tulevaisuutta. Huutokaupan myötä kasvattavat pystyvät tuomaan hevosensa suuren yleisön eteen vielä heinäkuussa, ja toisaalta potentiaaliset ostajat osaavat niitä sinne odottaa”, Nivola jatkaa.

Varsahuutokaupan organisoinnista vastaa tuttu ravimies, myös Turun Kuninkuusravien äänityöläisenä toimiva Lauri Hyvönen.

“Huutokaupan organisointi alkaa toden teolla tammikuussa, jolloin julkaistaan huutokaupan säännöt ja ilmoittautumisohjeet. Porin ja Joensuun huutokaupat olivat menestys, ja antoivat kuninkuusraveille erinomaisen lähtölaukauksen. En epäile hetkeäkään, etteikö Turussakin kauppa kävisi”, luottaa Hyvönen.

Perjantai-iltapäivällä tapahtuvan varsahuutokaupan alla Metsämäessä järjestetään myös kaikille ilmaiset lounasravit, joiden päälähdössä kunnioitetaan menneiden vuosien Kuninkuusravien menestyjiä. Päälähdön sisältö julkistaan 9. tammikuuta Metsämäessä ravattavan Toto76–kierroksen yhteydessä.

Tästä on kyse

Turku isännöi seuraavat Kuninkuusravit 29.–31.7.2016.

Viikonloppu avataan perjantain ilmaisilla lounasraveilla ja varsahuutokaupalla.

Päätapahtumat käynnistyvät lauantaina ja sunnuntaina juuri kun Turun Tuomiokirkon kello lyö 12.