Kuninkuusraviperjantain lehti tutustuttaa lukijat Kurikan vauhtitammaan Akaasiaan.

Akaasian kotipihassa asustaa muita hevosia, mutta myös lampaita ja silkkikanoja. Tilalla on nähty myös vuohia, aasi ja muuli.

“Tällainen Nooan arkki tämä on”, Iisakki Oja-Nisula toteaa.

Viikonloppuna nähdään, kuinka eläimellisen shown Akaasia, Saaga S ja muut kuningatarkandidaatit laittavat pystyyn Vermossa.

“Jos ei pärjää, muut on parempia”, Oja-Nisula sanoo rehdisti.

Hallitsevan kuningattaren Saaga S:n osakasvattaja Juha Keskimaunulla on riittänyt viime päivinä vilskettä ja riittää tästedeskin. Vuodesta 2009 Vermon ovaalia ahkerasti kiertänyt ratamestari sanoo, että Ilkka Pyysalo on onnistunut Saagan kanssa paremmin kuin olisi onnistunut itse.

“Ilkka ymmärtää sitä, meikäläisen hermoilla se ei olisi mennyt mihinkään”, Keskimaunu heittää.

Oriiden kilpailua Hevosurheilu ennakoi kiihdytystä myöten. Millaista Vermossa on avata auton takaa? Sitä analysoi ajajaliigan ykkösnimi Mika Forss.

Entä tiesitkö, moniko 3100 metrillä alkumatkalla johtanut tamma on yltänyt 2000-luvulla kuningattareksi asti? Perjantailehden ajankohtaisosastosta tämäkin selviää.

Kuninkuusravien väliyöt voi viettää monella tavalla. Lauantain myöhäisiltaan yksi vaihtoehto on seurata Hambletonian-finaalia. Se on määrä ravata klo 23 Suomen aikaa.

Toinen ajanvietevaihtoehto on esimerkiksi tutustua pääkaupunkiseudun hevoshistoriallisiin paikkoihin. Niistä Hevosurheilulle teki selkoa opetusneuvos Ilmari Ojala.

Perjantainumerosta löytyy vihjepaketti kunkkareihin, sunnuntain ekstra-Toto76:een laajoin lähtölistoin ja arviot ensi viikon keskiviikon raveihin asti.

Ratsastusliite tutustuttaa puolestaan ratsastuksen maailmaan.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi. Tai osta näköislehti.