Pihtiputaan kunta on tottuneempi palkitsemaan keihäänheittäjiä kuin ravikuninkaita, mutta ratkasu löytyi myös Joensuun Kuninkuusraveissa kuninkuuden saavuttaneen Jokivarren Kunkun muistamiseen. Ori saa kunnalta vuoden kaurat.

Lähes kaksituhatta ihmistä hurrasi valmentajapariskunta Antti Ojanperälle ja Jutta Ihalaiselle sekä Jokivarren Kunkulle ravikuninkaan kunniaksi järjestetyssä kansalaisjuhlassa. Maamme-laulua kuunteli Jokivarren Kunkun rattailla tänään kymmenettä tuhannetta voittoaan tavoitteleva Jorma Kontio.

Pihtipudas Jokivarren kunkun juhlat 0815 jlä 116

Kunkku ja Kontio Pihtiputaan sankareina

70-vuotisjuhliaan viettävä Pihtiputaan Hevosystävien yhdistys lahjoitti Ihalaiselle ja Ojanperälle paikallisesta liuskekivestä tehdyn seinäkellon sekä kylpyläviikonlopun.

“Ei tällä tavalla ole jonotettu kuin Danny-showta”, vanhempi väki muisteli. Hiekan Hippokselle saapuva tie ruuhkautui niin että osa paikalle pyrkineistä pääsi radan varteen vasta juhlallisuuksien jo päätyttyä.
Killerin raviradan onnittelupuheenvuorossa Antero Tupamäki muistutti että Jokivarren Kunkun menestykseen kiteytyy useiden sukupolvien työ. “Sekä Jutan että Antin suvussa on paljon hevososaamista”, Tupamäki muistutti.

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit