Pakkasrintama on saapunut kurittamaan raviurheilevaa Suomea. Kuopion maanantai-illan Magic Monday -raveissa oli ennen iltapäiväkolmea jo 25 ilmoitettua poisjääntiä, jonka prosentuaalinen merkitys illan raveihin on jo merkittävä.

“Aamulla meillä täällä Kuopiossa oli kova pakkanen, -26-27 astetta, joka on varmasti taustajoukkoja säikäyttänyt”, Marita Huttunen Kuopion raviradalta kertoo.

“Valvojan kanssa soiteltiin jo eilen ja eläinlääkärikin piipahti paikan päällä maanantaina aamupäivällä. Kuitenkin sääennusteet ovat luvanneet pakkasen yötä kohti lauhtuvaksi ja illan ravien ajaksi on pakkasta luvattu -21 astetta. Tällä hetkellä (klo 14.45) mittari raviradan toimistolla näyttää -22, joten ravit tänään kyllä ajetaan, pakkasrajan ollessa -25 astetta”, Huttunen jatkaa.

“Puhelimeen tässä on tietenkin saanut vastata tavanomaisia raveja enemmän ja vierastallipaikoille on ollut kysyntää. Se kuitenkin myös helpottaa hevostenkin taustajoukkoja, kun tässähän ei ole pitkää pakkasjaksoa alla, joten hevosia on päästy ihan normaalisti valmentamaan ennen starttia”, Huttunen muistuttaa.

“Kaksi ravirataa on ollut minuun aamulla yhteydessä, Kuopio ja Forssa. Ne ajavat kilpaa. Pakkasta on ennusteen mukaan 20-25 astetta. Miellyttäväähän se ei ole, mutta sääntöjen mukaan saa ajaa”, Hippoksen eläinlääkäri Martti Tala vahvistaa.