Hevosurheilun keskiviikon kaksoisnumero kertoo nokialaisen Tauno Hyriäisen polusta hevosenomistajana.

Tauno Hyriäinen, 65, sai ensi kosketukseen hevosiin viiden vanhana, kun kyläseppänä toiminut vaarin veli löi maatilojen hevosia kenkään. Trukkialalla uransa tehnyt Hyriäinen on urheilumiehiä. Hän on sytkähtänyt paitsi koripalloon, myös peruuttamattoman vahvasti hevosiin ja raveihin.

Hyriäinen koki erityiset hetket hevosenomistajana kimppaomisteisen Bret Bokon Finlandia-ajon voitossa. Nyt uutta tuulta Hyriäisen Oraviston Tallin purjeisiin puhaltaa Hermes Boko, kolmevuotias tammalupaus. Solvallassa jo 15,2-tuloksen täydellä matkalla pötkinyt Ready Cashin tytär starttaa torstaina Breeders´Crownin alkuerässä Örebrossa.

”Kurakeliä pelkään sen vuoksi, että jos täytyy laittaa kurasuojat tammalle, ne tulevat ottamaan sen verran ilmaa, että valjakko lähtee lentoon”, Hyriäinen nauraa.

Kerromme tuplanumerossa muuan muassa myös varsomisen seurannan apuvälineistä, Hevoset Kaivarissa –tapahtuman etenemisestä, uudesta Raviliigasta, Tampereen Messujen annista ja ratsastusliitteessä FEI:n täyskäännöksestä pay card –asiassa.

Lehti sisältää Toto76-vihjepaketit lauantaiksi Kaustiselle ja maanantaiksi Forssaan. Kaikkiaan lähtölistat ja vihjeet löytyvät kaksoisnumerosta ensi viikon tiistaihin asti.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.

Hevosurheilu ilmestyy pääsiäisestä johtuen myös ensi viikolla kaksoisnumerona torstaina 20.4. Ilmestymispäivistä johtuen printtilehdestä jää puuttumaan Vermon 19.4. Toto65-lähtölistat.