Kuukauden hevonen Costello on juossut tällä kaudella kolme starttia ja voittanut ne kaikki. Kysymyksessä on kiistaton lahjakkuus, jota omistajaperhe rakentaa maltilla.

Eilen Teivossa startanneen ja lauantaina Vermossa kilpailevan Costellon omistavat Ville Herttuan ja Tia Malisen perheen lapset Hanna, 6, ja Tommi, 5. He ovat saaneet päiväkodista vapaapäivän, onhan Kuukauden hevosen omistajien oltava paikalla juttua tehtäessä.

“Costello on aika nätti”, sanoo Hanna. Lapset ovat täysillä mukana menestyjänsä arjessa.

Costello ei suinkaan ole perheen ensimmäinen ravihevonen. Taustoissa riittää kiehtovaa tarinaa neljän sivun paketiksi.

Ville Herttuan mukaan raviurheilu on antanut hänelle paljon, vaimo mukaan lukien.

Costellon hankinnan taustalla oli tietty sukurakkaus, mutta ensitapaamisessa varsa ei säväyttänyt pennin vertaa. Mieli muuttui toisella kerralla, kun Ville Herttua ensi kerran talutti varsaa.

Costellon kehitys ravurina on ollut nopeaa, ja nyt ollaan eräänlaisessa saranakohdassa avoimien sarjojen häämöttäessä. Mitä Ville Herttua siitä tuumii ja mitkä ovat suunnitelmat tälle vuodelle?

Costellon nimen taustaa valottavat puolestaan kasvattajat Heli ja Matti Säteri.

Suomen Hippoksen hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi on tungosta 8 + 3 ehdokkaan verran. Ketkä he ovat, selviää keskiviikon Hevosurheilusta.

Suomen Hippoksen istuva puheenjohtaja Mika Lintilä täyttää 50 vuotta ja kertoo, mitkä ovat ravijohtajan uran parhaat ja pahimmat kokemukset.

Lisäksi kerromme Vaasan seudun hevosurheilukeskuksen uusista kuvioista, Timo Nurmoksen nimiin ristitystä nuorten ohjastajien uudesta ajajakilpailusta sekä tapaamme vuoden 2002 ravikuningattaren Turotuulen Vielä on virtaa -palstalla.

Lue lisää Hevosurheilusta.