Valmentaja Tero E. Mäenpää kertoo, että hevosella ajetaan kilpaa ensi viikon Mikkelin finaalikierroksella, minkä jälkeen Ruotsin kilpailumatkasta tehdään lopullinen päätös. 

Issaquah Sundin kalenteriin suunniteltu lähtö on Hugo Åbergs Memorial -päivänä Jägersron raviradalla Malmössä ravattava 3140 metrin tasoitusajo 250 000 kruunun ykkösellä.

“Onhan siellä kova taso, ja täältä Jämsästä tulee Etelä-Ruotsiin pitkä reissu, mutta nyt kai se on käytävä kokeilemassa, jos joskus meinaa mennä”, valmentaja Tero Mäenpää tuumaa.

Issaquah Sund esitellään Hevosurheilun keskiviikkonumerossa Kuukauden hevosena. Artikkelissa mukana hevosen tarinasta ovat Mäenpään lisäksi kertomassa myös sen entinen valmentaja Heikki Torvinen, kimpanvetäjä Miika Lähdeniemi sekä hoitaja Kati Mäenpää.

Heikki Torvinen ja Miika Lähdeniemi tekivät Issaquah Sundin ostoon päättyneen hevoskauppareissun Ruotsiin syksyllä 2015.

”Siinä kesti jonkin aikaa, piti miettiä sille vehkeet kuntoon ja muuta sellaista. Iisakki oli alkuun vähän sellainen laiska mötkylä. Kun varusteet löytyivät kohdilleen ja päästiin treenaamaan, siitä se alkoi hiljalleen etenemään”, Torvinen muistelee ruunan alkuvaiheita Suomessa.

Kahden hevosen tuplakimpan toisen hevosen, 3-vuotiaan tammavarsa Whitney Criticin kuulumisia avaa puolestaan valmentaja Isto Kuisma.

”Tamma oli tullessaan juuri sellainen, kuin mitä Heikki (Torvinen) oli minulle etukäteen kertonut. Vähän erikoinen ja kiukkuinen luonne, sellainen oman tiensä kulkija tuo varsa on”, Kuisma sanoo.

Issaquah Sundin taustavoimat eli valmentaja Tero E. Meänpää, hoitaja Kati Mäenpää ja kimpanvetäjä Miika Lähdeniemi. Kuva: Hanna Laakso


Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 5. heinäkuuta. Hevosurheilun näköislehden saat ostettua täältä