Valovoimaisen helmikuun juossut Juliette Lax on virtava tamma ja Hevosurheilun Kuukauden hevonen.

Punarautias, liinahtava ja läsipäinen tamma. Sellainen on Juliette Lax, 39 kilpailustaan 17 voittanut vauhdikas menijä, jota valmentaa Jussi Suominen ja hoitaa Tanja Mäkeläinen. Heille on muodostunut vankka käsitys silmäteränsä tavoista.

“Tosi kiltti hevonen kotona, sille käy kaikki”, tamman myös osaomistava Tanja Mäkeläinen korostaa. “Mutta sitä se ei siedä, ettei muita hevosia ole lähettyvillä, siitä se hermostuu. Sillä pitää olla lauma hallussa. Toisaalta taas se ei halua, että ne tulevat liian lähelle.”

Eli kyseessä on arvonsa tunteva tamma.

“Julietten on oltava tarhassa yksin, sen verran se tuiskii toisille hevosille”, Jussi Suominenkin myötäilee.

Myös valmennuksessa sen luonne on otettava huomioon. Suominen on edennyt tamman kanssa maltilla, kaiken aikaa huomioiden sen perusvireyden.

“Se on säpäkkä hevonen. On saanut alusta alkaen olla tarkkana, ettei se lämpene ylipaljon. Nöyrä, mutta luonteikas ja kuumenevaa sorttia varsasta asti.”

Lue keskiviikkolehdestä koko tarina Juliette Laxin syntyhistoriasta, mystisistä vaivoista ja muuton aiheuttamista vaikutuksista hevosen otteisiin.

Lehdessä kerromme myös Tuhannen voiton klubiin ajaneesta Henri Bollströmistä sekä esittelemme Tomi Haapion, Stoneisle Oceanilla Espoon Palkinnon voittoon ohjastaneen paluumuuttajan.

Keskiviikkonumero kertoo myös tuoreet uutiset ja antaa tuoreet vihjeet Kuumaan keskiviikkoon, jossa jackpotissa on yli 201 000 euroa.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.