Keskiviikon Hevosurheilussa esitellään marraskuun Kuukauden hevosena kohta 35 vuotta hevosia omistaneen Rauno Asosen unelmien potentiaalinen täyttäjä, kaksivuotias Callela Eliza.

Ravipiireissä Asonen, 67, tunnetaan hevosenomistajan pitkästä pinnasta. Teivossa mies on tuttu näky muuallakin kuin Teivonlinnassa. Luottovalmentajansa Markku Niemisen Teivon tallilla Asonen käy vähintään neljästi viikossa.

Tamperelainen Rauno, ”Raku” Asonen tunnetaan kotiseudullaan erityisesti ekologisia pakkausmateriaaleja valmistavasta Plastiroll Oy:stä, josta hän omistaa edelleen osuuden.

Callela Eliza saapui Niemisen Teivon talliin viime syksynä. Asonen ja Nieminen olivat käyneet Kallelassa hevosenostoreissulla yhdessä.

”Eliza vaan oli siinä tarhassa sopivasti tarjolla, kun kävelimme ohi. Innostuimme siitä molemmat ensisilmäyksellä. Hevonen oli heti alkuun sekä minun että Markun mielestä sellainen, että siinä oli sellaista näköä ja sitä jotain”, Asonen kertoo.

Vaikka Asonen sanoo, että odotukset olisi hyvä pitää mahdollisimman rauhallisina, Callela Eliza on omistajan tämän hetkisistä hevosista se, johon hän asettaa niitä eniten.

Callela Elizan taulusta löytyy kolme ykkössijaa. Kriterium-päivänä tamma ravasi ensin Junnustartti-finaalin voittoon, Vermossa muutama viikko myöhemmin Hevosenomistajapokaalin -finaalivoittoon ja marraskuun puolessa välissä Seinäjoella kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalin voittoon.

Hoitaja Johanna Kyläkoski kertoo, että tamma on se hevonen, jota eläinlääkärit katsovat kaukoputkella ja jonka kengityspäivänä sepät huokailevat.

”Mutta kyllä se nyt on mennyt eteenpäin, siitä on alkanut tulla ihan normaali hevonen, se on tasaantunut paljon. Kyllä se sitten sen tuittupäisyytensä vieläkin edelleen näyttää, herkästi ilmaisee mielipiteensä”, Kyläkoski sanoo.

Lue koko tarina keskiviikon lehdestä, jossa kerrotaan myös eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan kiinnostuksesta hevosiin. Lohelan ratsastuksesta alkunsa saanut hevosharrastus on saanut uuden muodon, ravurin kimppaomistuksen. Eduskunnan puhemies rentoutuu käymällä raveissa Vermossa.

Suomen Hippos on tiukentamassa linjaa liittyen lääkeaineiden säilytykseen talleilla sekä lääkeainekirjanpitoon. Jatkossa laiminlyönneistä ei selviä pelkillä sakoilla. Keskiviikon lehti kertoo, miten toimit oikein.

Tornionjoen rannalla nähdään maaliskuun puolivälissä jotain hyvin erityistä, kun Toranda on ICE -nimeä kantava tapahtuma yhdistää ravit ja jääkiekon maaotteluhengessä. Valtakunnan rajan kahta puolta aurataan kulkemaan ravirata, jolla ajetaan mm. Esa Tikkasen ja Jarmo Myllyksen tähdittämän jääkiekko-ottelun lomassa jääravit.

Keskiviikon lehdessä viime hetken Toto65-vinkit. Miten käy Vermossa Toto76-finaalivoittaja Vinkan Hovin?

Hevosurheilu ilmestyy tällä viikolla normaalisti kahdesti viikossa.

Tilaa lehti kotiisi tästä.

Tai osta näppärä näköislehti.